Média by neměla být hybatelem politického dění

I politik je svobodný občan, který si v soukromí může dělat, co chce. Někteří však toto nerespektují a politika poškozují.

Myslím si, že je důležité se proti tomu ozvat, i když většinou ani nejde o politiky, kteří mi jsou sympatičtí, či je třeba vůbec neznám. Média vážně poškozují svou činností druhé osoby. Bylo by dobré se nad tím zamyslet a nastavit trvdá pravidla, která by vyplývala dle zákona.

Stále máme v hlavách, že se za socialismu nesmělo všechno psát, a tak se mylně domníváme, že tisk by měl mít naprostou svobodu bez pravidel. Média mají tak velkou moc, že dokáží manipulovat s cizími životy, politickou scénou a omezují svobodu druhých.

Média se ohánějí silnými slovy o svobodě projevu, přitom je to přesně naopak, média jsou proti svobodě projevu, neboť tento přirozený jev a výsadu každého vážně narušují. Proti svobodě projevu tedy nejsou Ti, kteří nesouhlasí s praktikami médií, ale jsou to právě média, která prostřednictvím svého pisálství poškozují druhé.

Jsem tedy pro nastavení tvrdých pravidel, takových pravidel, aby i politik - i ve vysoké funkci - ve svém volném čase mohl dělat to, co dělají ostatní, nebo něco, co nedělají ostatní.  Mělo by se to týkat všech a to do puntíku.

Média by neměla zveřejňovat text nebo video ze soukromého života bez souhlasu osoby, které se to týká. Pokud by toto zásadní pravidlo dle zákona některá z médií porušila, o případ by se zajímala policie - žádné zdlouhavé soudnictví, ale byl by to velice rychlý proces. Trest by nebyl ani tak o pokutách, ale spíše o ztrátě zaměstnání.

Nikdo by neměl legálně vážně poškozovat druhé a říkat tomu svoboda projevu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Hlinomaz | pondělí 28.4.2014 20:39 | karma článku: 9,37 | přečteno: 331x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02