Kalousek: řešit vstup ČR do Eurozóny či nikoliv není na pořadu dne

Ministr financí M. Kalousek s občasným úsměvem nám to vysvětlil. Česká republika není v takové situaci, aby mohla příjimout Euro. Zatím se neví, jak se bude (v jaké podobě) současná krize vyvíjet. Nemá smysl se teď ptát, zda máme příjimout Euro či ne. Česká republika není připravena ke vstupu do Eurozóny, ale zároveň není dobré své obchodní partnery dráždit. (Něco podobného řekl. Snažil jsem se to napsat co nejpřesněji.) 

 

Politici v EU neumějí šetrně hospodařit a zanechávají za sebou dluhy. EU je stavěná na špatných základech a nemůže to nikdy fungovat, řekl dnes poradce presidenta a místopředseda Svobodných Jiří T. Payne.

Opravdu nemá smysl se ptát, zda li vstoupit do Eurozóny nebo ne, ale je nejdůležitější ČR ochraňovat před neduhy z Bruselu a nezadlužovat se. "ČR a Eurozóna" je aktuální téma, protože se předložil návrh na změnu Lisabonské smlouvy. Nevím jak si to pan Kalousek představuje, ale odsouvat se tento návrh do nekonečná nedá. Po schválení změny slmouvy o fungování EU nám hrozí, že časem nám Evropská rada většinovým hlasováním Euro naordinuje. V dnešní nepřehledné politické situaci nelze nic s naprostou jistotou tvrdit, přesto je rozumné problém se změnou smlouvy spojovat se vstupem do Eurozóny. Důvodem proč Svobodní se sešli v době schválování nedaleko Senátu, nebylo si povídat o počasí nebo si vyprávět nějaké historky. Důvodem bylo, že se v Lisabonské smlouvě chystá další změna, která nebyla dohodou při vstupu ČR do EU. Změna smlouvy představuje pro ČR skryté nebezpečí a z toho důvodu je dobré se posychrovat a dojednat vyjimku z Eura.

Ten kdo se brání před zadlužováním, tak se samozřejmě neizoluje. Problém je, že představitelé hlavních členských států EU se cití býti nadřazení a nedokážou přijmout odpověď NE. Nedokáží pochopit, že způsobili svým špatným hospodařením problémy a závažně poškozují demokracii a ekonomiku Evropy.

Ministru financí nevadí nesmyslné směrnice, dotování, zadlužování a různé pofidérní projekty. Nevadí mu, když Brusel nás okrádá o svobodnou volbu se rozhodnout sami. Takový člověk samozřejmě bude raději vyčkávat, jak se situace vyvine a uvidí se.

O tom zda li se vyplatí být v EU si přečtěte v článku místopředsedy Svobodných Radima Smetky zde.

Související články:

http://hlinomaz.blog.idnes.cz/c/214632/Richard-Sulik-Euroval-je-cesta-k-socializmu.html#t2

http://hlinomaz.blog.idnes.cz/c/203178/Senat-bude-jednat-musime-byt-solidarni.html#t2

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Hlinomaz | čtvrtek 27.10.2011 23:55 | karma článku: 8,09 | přečteno: 705x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02