Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Březen 2009

Přes vyslovenou žádost jednoho diskutujícího, abych dále nepokračoval, pokračuji s kalendářem, kde jsem tentokrát zaznamenal události za měsíc březen. Obsah : MS v lyžování, chomutovské exekuce, demonstrace zemědělců, vyslovení nedůvěry vládě a trochu humoru na závěr.  

MS v lyžování

   Na začátku měsíce skončilo mistrovství světa v lyžování. Výsledkem byla 1 stříbrná medaile. Akce stála daňové poplatníky asi 1,4 mld. Kč. Kolik by asi stála 1 medaile z  letních olympijských her v Praze?

Chomutovské exekuce

   V Chomutově začaly s exekučním vymáháním pohledávek u kas, kde se vydává sociální dávka. Záležitost má dvě stránky. Má chomutovský úřad nějakou jinou možnost řešení pohledávek ?  Jiná otázka je, z čeho mají ti lidé hradit jídlo, bydlení, otop, pomůcky dětem do školy … V Evropském sociálním fondu jsou pro Romy v ČR vyčleněny nějaké prostředky. Neměla by hledat radnice nějaké možnosti tady ?

Demonstrace zemědělců

   12. března se sešlo přes 8.000 zemědělců v Praze, aby vyjádřili nespokojenost se současným stavem v zemědělství. Situace v zemědělství je jistě těžká. Přesto si myslím, že by zemědělci neměli podléhat laciné protievropské propagandě. EU si zemědělců váží. Je třeba zvážit, co je lepší. Žádné peníze „z Bruselu“, nebo postupně se narovnávající dotace? Nebo si někdo myslí, že se EU bez nás neobejde a ve všem nám tedy ustoupí ? Popřípadě že je možné zase hermeticky Českou republiku uzavřít a tím chránit zemědělce před dotovanými lacinými potravinami EU ?

Pád vlády

   Není snad měsíc, aby média neřešila mafiántvím zavánějící chování politiků. V tomto měsíci se zase řešily kauzy hned dvě. Ovlivňování případu „Čunek“ ze strany „justiční mafie“. Aby toho tentokrát bylo více, premiérův poradce pan Dalík se snažil ovlivňovat redaktora České televize, aby zastavil odvysílání pořadu, který poukazuje na zneužívání dotací ze strany politického přeběhlíka poslance Wolfa. Opozice na to zareagovala dalším hlasováním o nedůvěře vládě. Vládě nedůvěru vyslovili vedle opozičních poslanců i čtyři bývalí poslanci koalice. Osobně jsem nevěřil Topolánkovi od doby, kdy pan Dalík „jel na kafe“do Ostravy, aby si „popovídal“ s poslancem Kořistkou. Volební kampaň vyhrál zcela na nereálném programu, jehož autor byl pan Tlustý. Tento program byl hned po volbách zapomenut. Velkého propagandistického spojence měla ODS těsně před volbami v mafiánovi Krejčířovi a ve zveřejnění drbů z Mrázkova archivu, které se dostaly do Kubiceho zprávy. Po Kořistkovi „kdosi“ podplácel Ploce, pak Novotného při volbě prezidenta, pak přišla aféra Moravy, který mluvil o pozitivní a negativní motivaci. „Negativní motivací“ měla být vydírána přes děti jedna poslankyně SZ. Mezitím za podivných okolností změnily zásadně postoje někteří poslanci ČSSD, například již zmíněný Wolf. O aféře Čunek jsem se též již zmínil. Vláda mezi tím zavedla zdravotnické poplatky pro kojence, „snižovala“ zdanění jako u potravin z 5% na 9%. V Evropě vzbudilo české předsednictví spíš negativní reakce.  Mnohé kraje byly předávány v otřesné finanční situaci. Například Královehradecký kraj má vedle mnohasetmilionového dluhu na starost problém s zadlužením krajských nemocnic ve výši asi 150 mil. Kč. Pokud je hospodářská situace České republiky lepší než v Pobaltí a v Maďarsku, tak je to jen zásluhou úspěšné podpory investic za minulých vlád a taky díky úspěchu „šrotovnému“ v okolních státech. Ještě před hlasováním o nedůvěře vládě proběhla druhá část sjezdu ČSSD. Jako host vystoupil V.Klaus, který vybídl českou politickou scénu k odpovědnosti v době krize.

   A trochu humoru na závěr představuje zpráva severokorejské tiskové agentury:

Pchjongjang, 9. března (KCNA) -- Ústřední volební výbor pro volby poslanců do 12. Nejvyššího lidového shromáždění KLDR v pondělí vydal zprávu o výsledcích voleb do NLS ve volebním okrsku č. 333 ze dne 8. března.
Podle zprávy se voleb zúčastnili všichni voliči okrsku č. 333 a hlasovali pro Nejvyššího velitele Korejské lidové armády Kim Čong Ila, který je generálním tajemníkem Dělnické strany Koreje a předsedou Národní komise obrany KLDR; projevila se tak jednoznačná vůle a přání všech příslušníků KLA a lidu.
Jde o vyjádření absolutní podpory příslušníků armády a lidu a jejich neochvějné důvěry v Kim Čong Ila.
Všichni voliči v okrsku č. 333 znovu projevili neotřesitelné odhodlání hájit Kim Čong Ila, pevně chránit socialismus korejského stylu, který se soustřeďuje na lidové masy a je nejlepší na světě, a s jistotou dokončit historickou věc národního sjednocení.
Ústřední volební výbor oznámil, že Kim Čong Il byl zvolen poslancem NLS na základě výsledků hlasování potvrzených a předložených volebním výborem okrsku č. 333.

 Jak překvapivé, v severní Koreji by to měl Myrek jednodušší.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Hlavatý | středa 1.4.2009 10:54 | karma článku: 8,20 | přečteno: 867x
  • Další články autora

Václav Hlavatý

Můj kandidátský projev na řadového člena ČSSD.

Dobrý den vážení přátelé. Že situace ČSSD je velmi špatná, se nemusíme dlouze přesvědčovat. Máme málo času, zvláště dnes v době rokování, nemusíme ztrácet čas rozdáváním růžových brýlí.

18.2.2018 v 17:02 | Karma: 11,71 | Přečteno: 963x | Diskuse| Politika

Václav Hlavatý

Švihlíková, Keller a zápas za změnu zahraniční orientace naší země

Původně jsem chtěl v komentáři jen reagovat na jeden článek paní Švihlíkové. Paní Švihlíková zde píše, že zde jsou jakési "elity", prý umlčují nepohodlné názory a že výsledek voleb prý ukázal, jak chybné mají "elity" názory.

1.1.2018 v 8:28 | Karma: 37,44 | Přečteno: 5276x | Diskuse| Politika

Václav Hlavatý

Referendum o Evropské unii

V blížících parlamentních volbách kandiduje i nová volební strana Referendum o Evropské unii. Založená, jak to v ČR bývá zvykem, starými politiky, kteří neuspěli jinde.

3.10.2017 v 22:06 | Karma: 17,56 | Přečteno: 851x | Diskuse| Ostatní

Václav Hlavatý

RVHP a EU.

Občas je slyšet názor, že EU je horší než RVHP. Pokusím se porovnat. EU navazuje na ekonomické uskupení evropských demokratických zemí EHS, čímž prohlubuje ekonomickou integraci na integraci států.

11.9.2016 v 10:25 | Karma: 20,97 | Přečteno: 1306x | Diskuse| Ekonomika

Václav Hlavatý

Czexit, a co bude potom.

Jak by to u nás vypadalo 2 roky po vystoupení z EU ? Jak by vypadla naše „šťastná“ budoucnost bez EU.

15.7.2016 v 18:31 | Karma: 22,42 | Přečteno: 967x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59,  aktualizováno  12:40

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Fandit se bude na náměstích i v kempech. O Staromáku se teprve rozhodne

22. května 2024  12:31

Na náměstích, v kinosále, v kempu nebo i na nádvoří zámku. Tam všude mohou zájemci společně s...

Útočník na Fica schvaloval masové vraždy. „Škrabáka“ chtěl zažalovat

22. května 2024  10:30,  aktualizováno  12:19

Muž, který spáchal atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, chtěl předsedu vlády zažalovat....

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  12:15

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2
Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2

Rádi byste vyzkoušeli nejdokonalejší recepturu pokračovacího kojeneckého mléka BEBA? Zapojte se do soutěže a vyhrajte hned 2 balení mléčné výživy...

  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1719x
Žiji na venkově, živím se hlavně pěstováním brambor. Zajímám se o ekonomii, politiku, historii, sport ...