Z Brazílie do Čech a zpátky

Brazílie je zemí mnoha podob a jednou z hlavních kulis literárního debutu Město nad městem. Vydejte se na stránkách románu napříč stoletím a poznejte nečekané.

Marco, architekt a milovník historie, se vrací ke své rodině při velmi smutné záležitosti – zemřel mu otec. Sice se s otcem už celou spoustu let nestýkal, ale návštěva mu připomene mnoho vzpomínek z dětství. Zjistí, jak se místo dospívání za dobu jeho nepřítomnosti proměnilo, a možná přijde i na téměř zapomenuté rodinné tajemství, které si přímo říká o odhalení.

A tak se vydává znovu objevovat svou starou čtvrť, obdivovat úchvatnou místní architekturu a mezi pamětníky sbírá střípky historie. Zaujme jej hlavně Francisco, který Marca provede mnohovrstevným stoletím historie Brazílie. Marco zjistí, že kořeny rodiny sahají až k přistěhovalcům a zavanou ho na další výpravu, tentokrát za jeho předky do Česka. Na objevné a ozdravné cestě za tajemstvím snad narazí i na lásku.

Město nad městem je svěžím debutem české autorky Lucie Brejšové. Autorka vezme čtenáře na divokou jízdu přátelskou, osobitou, barevnou, ale i drsnou a nespravedlivou zemí. Projděte se s jejími sympatickými a zábavnými hrdiny (především Francisca si zamilujete) nezkrotnou Brazílií dnes i během uplynulého století. A věřte, že Lucie Brejšová skutečně ví, o čem mluví, žila totiž několik let v Sao Paulu a blízce se seznámila s místními obyvateli i komunitou potomků přistěhovalců. Dokáže tedy její rozmanitost popsat tak sugestivně, že si ani nevšimnete, jak vyprávění svižně ubíhá.

Otevřete svou mysl a vydejte se na dobrodružnou cestu na stránkách knihy, která ozdobí knihovnu milovníkům historie, zajímavě napsaných příběhů, i těch, kteří při čtení rádi objevují něco nového a nečekaného.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Helena Herynková | neděle 10.9.2023 11:45 | karma článku: 5,83 | přečteno: 136x