Jako Bonnie a Clyde

Stockholmský syndrom je stav, kdy oběť začne sympatizovat se svým věznitelem. Co se ale stane, když ona oběť propadne zničující lásce a vydá se se svým věznitelem na dráhu zločinu? Posviťte si na Stíny nad Pecan Hollow.

Třináctiletá Kit utekla od pěstounů, aby našla v zapadlém městě Pecan Hollow svou údajnou pratetu. Když potkala toho muže, Mannyho, nevypadalo to jako únos. Vyhladovělá a zničená Kit se k Mannymu na jeho cestě spíš tak nějak přidala. Malá holka, která za život poznala spíš ústrky a bolest, se ke zlodějíčkovi přimkne silou nevídanou. Kit začne být závislá na Mannyho pozornosti, a někde mezi roky přepadávání Texaco benzínek a okrádání bohatých hejlů jejich vztah postupně přeroste v něco temného, zvráceného. Před den Texacká dvojka, jak jim přezdívají média a bezmocná policie, brázdí dálnice a po každé akci prožijí noc věnovanou lásce, či spíše naléhavé a bezduché vášni. Co se může z podobného vztahu vyvinout? Najde Kit sílu se Mannyho vlivu vzepřít, nebo dopadnou špatně jako Bonnie a Clyde? Zjistěte to v napínavém a čtivém románu Stíny nad Pecan Hollow, z pera americké autorky Caroline Frostové.

Stíny nad Pecan Hollow je svěží debut o patologickém vztahu, ztrátě iluzí i nevinnosti, a zároveň neschopnosti opustit to jediné, co přes veškerou divnost považujete za rodinu. Vyprávění je protkáno bohatými popisy krajiny tak sugestivně, že máte pocit, jako byste byli s Kit a Mannym na zábavném road tripu.

Kniha zaujme všechny milovníky netradičních vyprávění s hrdiny, u nichž vlastně ani nevíte, jestli jim máte úplně fandit.

 

Autor: Helena Herynková | pátek 18.8.2023 11:10 | karma článku: 4,16 | přečteno: 136x
  • Další články autora

Helena Herynková

Neznámá mrtvá v řece

21.5.2024 v 10:20 | Karma: 4,30

Helena Herynková

První reportérka

12.5.2024 v 11:25 | Karma: 3,56

Helena Herynková

Příliš mnoho podezřelých

9.5.2024 v 13:00 | Karma: 3,72