A žili šťastně až do smrti

Tak by mohl končit bezmála pohádkový příběh z pera Blanky Malé, který vás vezme za hranice všedních dnů a v duši rozlije klid i slunce. Vydejte se s hrdinkou do Itálie, kde se dá objevit nepoznané.  

Blanka Malá je úspěšná rozhlasová moderátorka, která porodila tři děti a prošla třemi ne úplně spokojenými manželstvími. Celý život měla navíc pocit, že patří někam jinam než do Hradce Králové. Spíš někam na jih, do Řecka či Itálie. Vášeň pro Itálii nakonec zvítězila, i když to Blanka vlastně vůbec neočekávala. Na četná přání blízkých a přátel se autorka rozhodla svůj popelkovský příběh sepsat do románu Láska ve špičce italské boty.

Blanka se právě potřetí rozvedla, její nejmladší dcera vplouvá do puberty, a tak se Blanka rozhodne vyrazit na vysněnou dovolenou do slunné Kalábrie. Zřejmě tomu osud chtěl, aby jednoho dne na pláži potkala nebojácného, zajímavého Itala. Zprvu si myslí, že šestatřicetiletý Agostino má zájem pouze o zářez na pažbě, že si zaflirtoval s rusovlasou padesátnicí. Ale postupně zjišťuje, že by skutečně mohlo jít o něco víc. Jak to ale v pohádkách bývá, hlavní hrdinka nedostane svou odměnu zadarmo, a k cíli ved pořádná cesta plná italských horských průsmyků.

Láska ve špičce italské boty je dobře napsaný, lehkonohý román, u něhož si odpočinete a zaručeně zatoužíte vyrazit nejen do města Tropea. Autorka navíc velmi nenásilně doplnila své vyprávění o recepty na jistě lahodné pokrmy, o nichž v románu píše. Milé čtenářky, připravte své rodiny tedy na to, že je po dočtení budete minimálně měsíc nutit (předpokládám, že poměrně bezbolestně, protože dobrému jídlu se špatně odolává) jíst kalábrijská jídla a celé to zakončíte návrhem na návštěvu onoho krásného koutu Itálie. A pokud svým partnerům prozradíte více z děje, připravte se na to, že na zmíněnou dovolenou vyrazí minimálně s nabitou zbraní v kapse.

Román Láska ve špičce italské boty si užijete u moře i na zahradě v houpací síti, a je tak ideálním společníkem na nadcházející léto.

 

 

 

 

 

Autor: Helena Herynková | čtvrtek 29.6.2023 14:00 | karma článku: 3,34 | přečteno: 149x
  • Další články autora

Helena Herynková

Neznámá mrtvá v řece

21.5.2024 v 10:20 | Karma: 4,30

Helena Herynková

První reportérka

12.5.2024 v 11:25 | Karma: 3,56

Helena Herynková

Příliš mnoho podezřelých

9.5.2024 v 13:00 | Karma: 3,72