Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pneu story

Nemohu jakkoli zpochybňovat skutečnost, že by se v naší populaci nenašli dobří lidé. Najde se jich bezesporu dost. Toto nechci rozporovat, protože se ve svém životě setkávám s lidmi, kteří umí pomoci.

Motto "Svévolník je chtivý zlého, v jeho očích nenalezne slitování ani přítel." (Přísloví Šalomounova, Druhá sbírka, 21.10)

Nemohu jakkoli zpochybňovat skutečnost, že by se v naší populaci nenašli dobří lidé. Najde se bezesporu jich dost. Toto nechci rozporovat, protože se ve svém životě setkávám s lidmi, kteří umí  pomoci.

Dne 27.1. když jsem po obědové přestávce přišla k autu, zjistila jsem, že je moje levá přední pneumatika poškozená. Dojela jsem do nejbližšího autoservisu, kde konstatovali, že neprovádějí jakýkoli pneu servis. Nicméně, když viděli mé zoufalství, vyměnili mi poškozenou pneumatiku za náhradní, za což jsem jim byla vděčná. Rozloučila jsem se s nimi se slovy, že se ještě zastavím, abych ocenila jejich lidský přístup.

Náhradní pneumatika mi umožnila dojet do nejbližšího servisu. Místní tým, jenž zahrnoval mladé muže, mi nesmírně vyšel vstříc. Byli naprosto tolerantní k mému věku i faktu, že pneumatikám nerozumím. Zakoupila jsem si sadu nových zimních pneumatik a s tímto pocitem jsem dojela domů.

Pátek  28. 1. se nesl v duchu, že mohu nadále používat svůj vůz. Odpracovala jsem si nezbytné hodiny, pak jsem jela nakupovat, vynosila si nákup druhého patra a byla šťastná, že je přede mnou víkend.

V sobotu ráno jsem měla v plánu zajet do servisu, kde mi vyšli vstříc, že i přes skutečnost, že neposkytují žádný pneu servis, mně pneumatiku vyměnili. Koupila jsem jim lahev dobrého alkoholu a bonboniéru. Jenže přišlo něco, co mně vyvedlo z konceptu. Zatímco ve čtvrtek jsem se setkala s poničenou přední pneumatikou, v sobotu ráno už byly poničené pneumatiky další dvě, navíc úplně nové. To už jsem musela zavolat Policii České republiky a kontaktovat svou pojišťovnu. Následoval odtah do autorizovaného servisu, kde zjistili, že mi nové pneumatiky někdo prorazil nějakým předmětem. Mohlo jít o nůž či šroubovák. Na policii mě vyslechli, myslím si, že vím, kdo stojí za tímto vandalstvím. Žádný zhrzený milenec to není. Stojí za tím lidská závist, jíž je někdo plný. Stojí za tím někdo, kdo nedokáže žít, aby neubližoval. Stojí za tím člověk, jenž může trpět neléčenou poruchou osobnosti, čímž ničí nejen sebe, ale i svou rodinu, může být problematický i svému okolí. Tato osoba mi může závidět mé společenské postavení, to, že mám obstojnou životní úroveň, že dbám o svou vizáž, investuji do svého zdraví a hodně cestuji. Ale abych mohla takto žít, musím hodně pracovat. Nemohu si stěžovat, že bych nedostávala nové nabídky práce, i když už nejsem mladá. Ale protože svou práci opravdu miluji, jsem spolehlivá i tvůrčí, nemusím se obávat, že bych skončila jako nezaměstnaná. Ale mé pracovní vytížení je dosti vysoké. Závistivec si toto neuvědomuje. Neuvědomuje si, že ten, kdo se těší dobré životní úrovně, musí velmi pracovat, že nic nemá zadarmo.

Lidé, kteří tolik závidí, to zpravidla příliš v životě nikam nedotáhli. Stali se obětí vlastní lenosti, neochoty udělat něco pro své zdraví, pro svou vizáž, aktivní postoj k životu jim nic neříká. Tito lidé se velmi často ocitají na okraji lidské společnosti, představuji lidský marasmus, stali se jen prázdnými obaly, které jednou skončí na skládce lidské ubohosti.

Auto už opravené mám. Moje první cesta vedla do autoservisu, kde mi pomohli náhradní pneumatikou. Přišla jsem jim poděkovat a dát jim alespoň malou pozornost. Oba muži od práce špinaví, ale lidsky čistí. Jsem ráda, že se u nás stále najde dost lidí, kteří podají pomocnou ruku, když to jeden potřebuje. A za to jim patří dík. Dík jsem zaslala i autorizovanému servisu, protože jeho tým pracuje profesionálně, ohleduplně k zákazníkovi a plní termíny. Vedoucí tohoto servisu byl za mé poděkování velmi rád, napsal mi, že se s tímto příliš nesetkává. 

Mám-li dnešní blog shrnout, nikdy bychom neměli odmítat podat pomocnou ruku, když ji někdo potřebuje. Neměli bychom zapomínat na slova uznání i poděkování těm, kteří žijí, aby přinášeli lidem hlavně radost. Na druhé straně bychom měli přehlížet našince, jejichž život je pln prázdnoty, nečinnosti, závisti, lživých pomluv... nic jiného než naši ignoranci si tito lidé nezaslouží...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Vlachová | pátek 4.2.2022 8:16 | karma článku: 14,81 | přečteno: 499x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Ze školních lavic

Velmi ráda vzpomínám na gymnázium, kde jsem začala učit po VŠ. Byla jsem mladá, poprvé jsem ochutnávala, jaké to je, když stojíte za katedrou a před vámi studenti, kteří vám vaše začátky nikterak neulehčují.

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 12,76 | Přečteno: 429x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91 | Přečteno: 699x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 23,09 | Přečteno: 1675x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,53 | Přečteno: 1693x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5893x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

Padlého rudoarmějce oplakali u Rudolfina. Jenže ho zabili sami Sověti

8. května 2024

Seriál Je to snad nejslavnější fotografie z květnového osvobození Prahy a dlouho se věřilo, že Georgij...

Princezna z Kremlu. Touha po diamantech se stala Brežněvově dceři osudnou

8. května 2024

Premium Letos uplynulo 95 let od narození Galiny Leonidovny, dcery sovětského generálního tajemníka Leonida...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...

  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,60
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik