JK

Někdy snad od 70 let cenzura oficiálně nebyla. Místo toho byla autocenzura, kdy každý byl odpovědný za to, co pronese.

A FÚTI (federální ústav pro tisk a informace) byl podle vás co? Zrušen až v r. 1990.

Foto

Z článku jsem pochopil, že jste na gymplu učila angličtinu. A co ještě? V rámci jakého předmětu se odehrála ta diskuze o cenzuře? Já měl na gymplu největší problém s učitelkou chemie. Jednak jsem neměl rád ten předmět, protože jsem věděl, že ve svém životě ty získané vědomosti mi k ničemu nebudou. Tento přístup se však soudružce učitelce nelíbil a vyhrožovala mi, že mne nepustí k maturitě. Nejvíc ji vytočilo, když jsem jí řekl "ale pustíte, protože mi bude stačit, když budu mít čtyřku". Nakonec mi dala trojku, protože něco málo jsem znal. Třeba cédvěhápětóhá

JM

J48a46n 45M97a77r45e42k

1. 5. 2024 18:57

Rád bych slyšel-viděl paní Vlachovou učit angličtinu. Když chci něčemu učit, musím to dokonale znát. Jak by asi přeložila anglickou větu..."I'r fár for weft"

PL

Tomu studentovi, co snědl tahák, bych ihned sebral a roztrhal jeho rozepsanou písemku a sdělil mu, že mu dávám šanci stihnout to do zvonění znova od nuly. Kdyby zbývalo málo času, pozval bych ho do mé další hodiny, ať si to napíše tam.

(Ale po bitvě se mi to radí, což?)

  • Počet článků 1264
  • Celková karma 22,10
  • Průměrná čtenost 1115x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik