Komunikace jako základ naplněného sexu

Jsme-li dobrými komunikátory, je velký předpoklad, že si v životě povedeme dobře. Platí pro všechny vztahové oblasti našeho života, platí i o naplněném sexu.

Motto "Lépe dvěma než jednomu, mají dobrou mzdu ze svého pachtění. Upadne-li jeden, druh jej zvedne. Běda samotnému, který upadne, pak nemá nikoho, kdo by ho zvedl. Také leží-li dva pospolu, je jim teplo, jak se má však zahřát jeden?" (Kazatel 3 - 5, Samota, 4.9, 4.10, 4.11)

Jsme-li dobrými komunikátory, je velký předpoklad, že si v životě povedeme dobře. Platí pro všechny vztahové oblasti našeho života, platí i o naplněném sexu.

Uspokojení ze sexu lze považovat za všelék. Člověk, jenž se dokáže pravidelně oddávat sexuálním radovánkám, bývá velmi často uchráněn od všemožných stonání. Být zdráv, dobře se cítit, nestojí v podstatě příliš mnoho. Aby se duše cítila jako v bavlnce a tělo fungovalo, jak má, není zapotřebí medikamentů. Protože tím nejelementárnějším, jenž nám byl dán, je tělesná láska.

Abychom mohli prožívat vzrušení a dosahovali orgasmu, musíme umět hovořit o tom, co nás přináší do jiných dimenzí, než jakým je všednodenní život. Muži na ženách oceňují nekomplikovanost a velmi, opravdu velmi vítají, když jim jejich partnerka sdělí, co jí dělá v sexu dobře. Je-li žena opravdovou ženou, odhodí v sexu jakýkoli stud, protože milování není žádnou sprostou záležitostí. Je jedním z pilířů, na němž se dá vybudovat hezký vztah. Žádné napnelismy, duši je hebce a tělo šlape. Jestliže dokážeme bez zábran hovořit o všem, co nám v intimním životě dělá dobře, můžeme si být my ženy jisté, že takovou ženu muž neopouští. Je důležité na samotném počátku vztahu vytyčit mantinely, co v sexu oceňuji a co odmítám. A o těchto svých představách a očekáváních musí hovořit oba dva.

Muži jsou velmi citlivé bytosti, mnohem víc zranitelnější než ženy, proto je nutno si toto uvědomit. Nezraňovat je. Pro ně je erekce signálem toho, že je tělo poslouchá, jejich mužství formuje jejich pocit sebevědomí. Přečteme-li si např. skvostný román Tichá dohoda od E. Kazana, naskýtá se nám obraz mužského nitra. Velmi často se hrdina románu vyjadřuje v tom smyslu, zda mu to stojí či nestojí. A on si samozřejmě přeje, aby mu to stálo. A aby mu to stálo, záleží jen na ženě. A v posteli se vše lépe sděluje než někde u stolu u večeře. Slova, jež v sobě nesou sexy podtext, se oceňují v posteli. To se pak plotny dokáží rozpálit.

Žijeme v době digitální, která dost výrazně ovlivňuje naše životy. Ale i přes veškeré vymoženosti, které nám technika přinesla, bychom měli zůstat takovými, jakými nás stvořila příroda. Nezapomínat na potřeby svého těla a umět o nich se svým protějškem hovořit. Protože tělesná láska není jen komunikací dvou roztoužených těl, jsou to i v pravé chvíli správně volená slova, která nás dovedou do jiných sfér, bez nichž by lidský život nebyl životem...

Autor: Helena Vlachová | neděle 27.12.2020 8:32 | karma článku: 21,99 | přečteno: 847x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Nenávist vůči církvi nechápu

26.5.2024 v 13:14 | Karma: 20,02

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 25,23