Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Citová prázdnota a bezduchost některých českých seniorů

Je až neuvěřitelné, kam až může některý z českých seniorů klesnout. Je mi opravdu velmi líto těch důchodců, kteří vítají Andreje Babiše na jeho cestách po naší zemi v obytňáku.

Motto "Ničemný člověk, muž propadlý ničemnostem, má plná ústa falše, mrká očima, nohama cosi naznačuje, svými prsty ukazuje. V srdci má proradnost, osnuje zlo v každém čase, vyvolává sváry. Proto náhlá pohroma ho stihne, bude nenadále rozdrcen a nezhojí ho nikdo. (Přísloví Šalomounova, První sbírka, Před ručením, leností, ničemností. 6.12, 6.13, 6.14).

Je až neuvěřitelné, kam až může některý z českých seniorů klesnout. Je mi opravdu velmi líto těch důchodců, kteří vítají Andreje Babiše na jeho cestách po naší zemi v obytňáku. Vzhledem k tomu, že mnozí jsou již ve věku 70+, může u nich docházet k oslabení kogntivních funkcí, a na takové guru českých důchodců sází. To je jeho morální úroveň. Manipulovat lidmi, kteří už to mohou mít za pár, lidmi, kteří dosáhli jen základního vzdělání a s celkových rozhledem o světě jsou na štíru-

Kdo může velebit takovou morální trosku, jakou je dle mého soudu bývalý premiér Babiš? Jedině někdo, kdo nikdy nedokázal činit svá vlastní rozhodnutí, někdo, kdo podléhal hlasu z Moskvy, někdo, kdo se podílel na devastaci ekonomiky a myšlení lidí naší země v době, kdy tu vládl rudý teror. Nebo naopak. Někdo, kdo se dokáže otáčet jako korouhvička podle toho, co je momentálně v kurzu. Oportunista v každé době. A tím je i bývalý premiér Andrej Babiš, lze k němu přiřadit i bývalého ministra Karla Havlíčka.

Když Andrej Babiš zavítal do Žižic, zatrnulo ve mně. V této středočeské vesnici je poblíž návsi památník na mého pradědečka, který padl v první světové válce. Byl to někdo, kdo nesouzněl s bolševickými myšlenkami, toto své poselství předal svému synu, mému dědečkovi, a svému vnuku, mému otci. A teď se ve vesnici, v níž se narodil můj otec, objeví kdosi, jehož propagandistické projevy jsou srovnatelné s Henleinovými či Hitlerovými, protože i oni dokázali ve svůj prospěch těžit z hospodářské krize 30. let minulého století. A podíváme-li se na život Andreje Babiše, ten je zejména o tom, jak získat, jak se obohacovat tak, že si nikdy nelámal hlavu, jak jsou jeho peníze a majetek čisté. Spatřuji v něm člověka, jenž je až fanaticky posedlý mít moc. Proto cílí na populaci slabých lidí, lidí, kteří v životě nikdy nedosáhli ničeho, bylo jim dobře v komunistických chlívcích, v nichž spokojeně chrochtali, protože nemuseli činit žádná vlastní rozhodnutí.

Nežijeme v lehké době. Andrej Babiš pro mě představuje velkou hrozbu pro demokracii a stabilitu naší země. Ta potřebuje  především klid, vláda není v záviděníhodné pozici, bývalý premiér Babiš spolu s paní Schillerovou a panem Hlaváčkem působí v zemi rozklad. Jejich ústa jsou plná frází a propagandy, jak bylo za Babiše líp. Nebylo za něj líp. Skandály spojené s Babišovým podnikáním rozhodně nepřispěly k dobrému jménu naší země. Zadlužování v době prosperity ekonomiky není něčím, čím by se mohla bývalá ministryně financí chlubit. V podstatě nepochopila roli ministryně financí, spíše se zhlédla v roli modelky, na niž ani zbla neměla. Postrádá noblesu a přirozený půvab ženy. 

V době, kdy probíhá válka na Ukrajině, v době, kdy se musí s tímto vyrovnávat česká vláda spolu s energetickou krizí, považuji za velkou neomalenost, aby se bývalý komunista a agent StB potloukal po naší zemi a manipuloval skupinu důchodců. Jsou to převážně ti, kteří nikdy nechtěli nést zodpovědnost za svůj život, potřebovali k němu komunistickou stranu a Moskvu. Pro mě jsou to lidé bez ambicí, jejich jedinou ctižádostí se staly slevové letáky supermarketů, za které jsou ochotni se servat, a propaganda Andreje Babiše, případně zevlování v ordinacích praktických lékařů, neb plkání o zdravotních obtížích jest jejich životní náplní. A když už ne u praktického lékaře, stačí slyšet, o čem hovoří, když se potkají. Jsou velmi negativní, k jejich konverzačním tématům patří stěžování si na zdravotní problémy, případně hanobí ukrajinské běžence. V hlouposti sobě vlastní jim nedochází, že za své zdraví jsou zodpovědní jen a jen sobě, to, že někteří čeští důchodci jsou fyzicky líní, jejich nákupní košíky jsou plné nezdravých potravin, jsou citově prázdní a postrádají duchovní rozměr, nelze se pak divit, že raději do sebe ládují všemožné medikamenty, které jim jsou de facto k ničemu. Zatěžuji svým nezodpovědným přístupem ke svému zdraví náš zdravotní systém.

To se opravdu Česká republika propadla na samé dno, kdy jí mají trend udávat desperáti, kteří postrádají důstojnost a zdravý selský rozum, má snad trend naší země dávat člověk, který je lhář, své podnikání postavil na svých komunistických kontaktech, člověk, jenž svým businessem vyvolává velké pochybnosti ve vyspělých zemích? To snad ne...

Autor: Helena Vlachová | sobota 27.8.2022 9:09 | karma článku: 30,59 | přečteno: 1901x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Ze školních lavic

Velmi ráda vzpomínám na gymnázium, kde jsem začala učit po VŠ. Byla jsem mladá, poprvé jsem ochutnávala, jaké to je, když stojíte za katedrou a před vámi studenti, kteří vám vaše začátky nikterak neulehčují.

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 12,41 | Přečteno: 397x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91 | Přečteno: 694x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 23,09 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,52 | Přečteno: 1689x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5887x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik