Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsem Charlie, nejsem Charlie aneb filosofie dnešních všedních dní

Je pátek večer a já si znavena starostmi předchozích pracovních dní položím „filosofickou“ otázku: Pít či nepít? Poté se se skleničkou svařeného vína, ve kterém je prý pravda, usadím do pohodlného křesílka a začínám přemítat o střetu odlišných kultur, etice, morálce a zhoubné ideologii multikulturalismu.   

Multikulturalismus je myšlenkový a politický směr, který zastává stanovisko, že v jednom demokratickém státě mohou společně žít nejen jednotlivci, ale i skupiny s různou kulturou. Zdůrazňuje prospěšnost kulturní rozmanitosti pro společnost a stát. Pokud se na základní myšlenku této doktríny podíváme povrchně, jak jistě s lehkomyslností učinila řada evropských státníků, mnoho z nás s ní bude souhlasit. Na kulturní rozmanitosti skutečně není nic špatného. Pokud tedy vyplyne z postupného dějinného vývoje. Multikulturalismus je ale projekt sociálního inženýrství, který uměle vytváří a akcentuje odlišnosti, což má za následek radikalizaci přistěhovalců z islámských zemí, kteří se cítí v našem západním světě vykořeněni. My, naivkové, jim chceme darovat svobodu. Tito imigranti, kteří se považují pouze za vykonavatele boží vůle velkého Alláha, ale nikdy nepochopí, jak je pro nás svoboda cenná! Z důvodu velké kulturní odlišnosti je integrace této skupiny imigrantů do naší společnosti dá se říci téměř nemožná. Celá tahle „sranda“ může skončit až desintegrací celé západní společnosti. Nyní jsme přistěhovalci z islámského světa považováni za utlačovatele, za původce jejich životních traumat, brzy se však naše společnost může ocitnout na opačné straně barikády. Tento závěr mě utvrzuje v názoru, že sociální inženýrství obecně přináší více škody než užitku. O tom ale až někdy příště.

 K tématu mého dnešního blogu se vrátím tvrzením, že není imigrant jako imigrant. Jak jsem již naznačila výše, panují mezi nimi značné rozdíly. Imigrant s teokratickou kulturou, v níž není občanský stát oddělen od státu náboženského, způsobuje zcela jiné problémy než imigrant, jenž uznává a přijímá odluku politiky od náboženství. Kultura islámského světa je nám velmi cizí a vzdálená. Islámské náboženství je všeprostupující, v islámském světě se svou šaríou zásadně ovlivňuje tamní právní i společenský systém, zasahuje do všech oblastí života. A já mám z totality husí kůži, ať je v jakékoliv podobě. Zatímco jiná náboženství se šíří pomocí misionářského obracení na novou víru, islám se šíří bojem, svatou válkou. Stane se Evropa za pár desítek let krvavým bojištěm o holé přežití naší kulturní identity? Je to fikce? Ne, bohužel to je reálná obava.

 Naší liberálně demokratické západní společnosti je vlastní tolerance různorodosti názorů, což ovšem příslušníci jiných kultur nemusí chápat. A v tom je dle mého názoru zakopaný pes. Naše soužití s přistěhovalci z islámského světa nebude fungovat do té doby, dokud se nezačneme navzájem respektovat a poskytovat si vzájemné ústupky. Dovolím si tvrdit, že tato podmínka je pro muslimské imigranty utopická. Nutno však podotknout, že mnoha příslušníkům západní civilizace pojmy tolerance a úcta k druhým také nic neříkají. Touha po zisku je někdy opravdu slepá. Tím narážím na novináře Charlieho H. a jeho kolegy. Jejich zmařených životů je mi samozřejmě upřímně líto, nicméně každý soudný člověk musí kalkulovat s případnými následky svých činů. Pokud se francouzská společnost v minulosti rozhodla podpořit imigraci obyvatel svých kolonií, příslušníků odlišných kultur, musí přeci mít v sobě pevně zakořeněno, že byla, je a bude třeba velká míra tolerance a respektu nejen ze strany imigrantů, ale neméně také z opačné strany.

Radikalizace muslimských imigrantů a jejich potomstva je důsledek hluboké propasti mezi západní kulturou a kulturou teokratickou, a rovněž špatné imigrační politiky evropských států. Ta je zatížena jak koloniálním dědictvím, tak falešnými představami o pomoci rozvojovým zemím. Evropské politické elity sice již pochopily, že doktrína multikulturalismu není to pravé ořechové, ocitly se však v začarovaném kruhu. Velké problémy způsobují v evropských zemích právě potomci přistěhovalců, a tedy naši spoluobčané. Nemůžeme jim již říci: „Pokud nebudete respektovat naše pravidla hry, nebudete tolerantní k naší kultuře, vraťte se, odkud jste přišli.“ Jen nechápu, proč musí paralyzovaní evropští státníci svou bezmocnost tak okatě dávat najevo. Bezzubý protestní pochod centrem Paříže musel být pro představitele IS parádní groteskou. Džihádisté se smáli, až se za samopaly popadali.

 A na závěr několik přátelských rad pro naše evropské politické elity: Neudělovat občanství jen z altruistického nutkání pomoci těm „chudákům“ z rozvojových zemí. Tento altruismus se nám může totiž šeredně vymstít. Navíc, pokud muslimský imigrant není zaměstnatelný (což bude čím dál častější případ), sociální status takového nešťastníka se v Evropě rozhodně nezlepší. Rozlišovat mezi legální a ilegální imigrací a tu nelegální lépe kontrolovat, jelikož právě tito ilegální přistěhovalci jsou hlavními původci sociálních nepokojů. Kolik desítek imigrantů asi překročilo hranice EU, zatímco si naši stateční státníci prošoupávali kecky v pařížském průvodu???

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Iva Fusková | středa 4.2.2015 18:23 | karma článku: 13,52 | přečteno: 557x
  • Další články autora

Iva Fusková

Španělští fotbaloví fandové nesmutněte, na domácí politické scéně to Španělsko vyhrálo!

Dámy a pánové z Pyrenejského poloostrova, ve fotbale jste to letos projeli na plné čáře. Vaši fotbaloví velikáni hráli jako "ponocní", ale včera jste v předčasných parlamentních volbách všem ukázali, že máte zdravý rozum.

27.6.2016 v 22:29 | Karma: 17,80 | Přečteno: 433x | Diskuse| Politika

Iva Fusková

Španělé si v parlamentních volbách nadělili vskutku zapeklitý vánoční dárek…

Na první pohled je to radost. Pravicová Lidová strana obhájila ve včerejších volbách do španělského parlamentu vítězství. Po tak těžkém volebním období plném politických reforem a velkých výdajových škrtů, věc nevídaná!

21.12.2015 v 17:53 | Karma: 13,73 | Přečteno: 500x | Diskuse| Politika

Iva Fusková

Zastavil se čas !!!

Když člověk prožívá něco moc pěkného, tak by tohle zjištění z říše science-fiction rád přivítal. Já mám ovšem pocit, že se ten čas zastavil v českých vzdělávacích institucích či přímo na Ministerstvu školství, které by mělo být tvůrcem celé koncepce vzdělávání.

19.3.2015 v 17:50 | Karma: 7,40 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Iva Fusková

O politické korupci, hře na Ježíška a jiném marasmu

Na úvod bych použila jedno pořekadlo: Jací jsme, takové máme politiky. A mnohým z nás, kteří na politickou reprezentaci u jednoho vychlazeného točeného plamenně nadávají s pusou plnou obvinění (velmi často oprávněných), jací jsou to zloději a korupčníci, je jen a pouze líto, že nejsou na jejich místě a nemůžou si taky něco nakrást.

9.3.2015 v 17:48 | Karma: 30,08 | Přečteno: 1750x | Diskuse| Politika

Iva Fusková

Zastřelte si svého zloděje...

Vždy jsem se považovala za zastánce libertarianismu, tedy ideologie, která odmítá donucování všeho druhu, přílišné zásahy státu a naopak vyzdvihuje politickou i obecnou svobodu.

25.2.2015 v 17:29 | Karma: 29,86 | Přečteno: 1154x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Na jednání ministrů NATO v Praze dorazí i Blinken. Bude jednat s Lipavským

24. května 2024  18:06

Americký ministr zahraničí Antony Blinken příští týden navštíví Českou republiku, informovala s...

Novotný se omluvil Zemanovi za urážky a přání smrti. V dopise je zopakoval

24. května 2024  18:03

Řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) zveřejnil dopis s omluvou bývalému prezidentovi Miloši...

Sunak jde do ofenzivy, jiné eso nemá, říká komentátor k náhlým volbám v Británii

24. května 2024

Podcast Premiér Rishi Sunak překvapil Británii, když vyhlásil předčasné volby už na počátek července....

KOMENTÁŘ: Mezi Francií a Německem. Proč na nich závisí budoucnost Evropy

24. května 2024

Premium Která ze dvou velmocí, Německo, nebo Francie, dnes po odchodu Velké Británie více ovládá Evropskou...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Vystudovala jsem politologii na Fakultě sociálních věd UK v Praze a politika je i nadále mým koníčkem.

Seznam rubrik