Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pani Fuskova. Vas clanek a snaha v nem vyzvednout spanelske volby jako vitezstvi prava, je velmi chvalihodny. Lide promluvili. Vsak podle techto vysledku, Spanelsko nema vyhrano. Rozdeleni moci podle vysledku voleb, nezaruci pravicove strane mandat utvorit vladu a vladnout podle svych predstav. Stejny problem jako v CR, Rakousku, Chorvatsku (jdou predcastne na podzim k volbam) a v moha jinych zemi Evropy, kde obcane voli ideologicke strany. Tento zpusob volby cinitelu pro vedeni statu vede k nestabilite vedeni, rozmelnuje ideologickou ryvalitu a nema zadnou kontinujitu.

Toto pisi vam primo. Pisi to pro vase zamysleni nad dnesnim systemem volby. Vy, jako mlada generace, se musite zamyslet nad timto systemem a hledat neco noveho. Potrebujeme stabilitu vedeni s plnou kontrolou jeho rozhodnuti. Nebudu zde rozebirat jine systemy vedeni a volbe pro tyto vedeni. Je na vas si uvedomit dnesni system s vsemi dusledky a najit neco lepsiho. Moje napoveda pro vas, je jmeno barona Montesquieu, francouze a jeho kniha "Spirit of the Law" (V duchu zakona)

Nebo si procist americkou ustavu, ktera je na principlech knihy pana barona postavena.

Jinak preji Spanelsku po volbach mnoho stesti k sestaveni vlady podle predstavy volicu. Doufam, ze budou vice uspesni, nez ti jejich fodbaliste.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Vystudovala jsem politologii na Fakultě sociálních věd UK v Praze a politika je i nadále mým koníčkem.

Seznam rubrik