Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak Alenka v říši divů

„Pamatuj si, každý člověk si Tě bude vážit, když budeš držet své slovo,“ říkal nejeden rodič svému dítěti, které v mladické nerozvážnosti něco přislíbí a pak to nedodrží. „Kdeže ty loňské sněhy jsou,“ říkám si zřejmě nejen já, ale i velká část českého národa, když nevěřícně kroutí hlavou nad myšlenkovým tobogánem ČSSD. To už snad ani nemohou myslet vážně, jsme opravdu tak hloupí občané? O co jim vlastně jde?

Maminka a tatínek pánů Paroubkou, Rathů, Sobotků a jejich přisluhovačů museli žít v té nejhlubší totalitě, když už jejich vlastní děti bez mrknutí brvou porušují jednu domluvu za druhou. Člověk si může říci, vždyť je to přece politika, takhle je to tam na běžném pořádku. Pokud tomu tak skutečně je, no potěš nás pánbů, je to s námi už opravdu zlé. V jiných a nejen civilizovaných státech je nepsaným pravidlem a ve své podstatě i nutností, že domluva politických vůdců se dodržuje, dokonce to dokázal i zimbabwský prezident Mugabe, který svému největšímu oponentovi udělil přislíbené křeslo premiéra. Co však momentálně předvádějí naši oranžoví bratři, to by stálo za scénář k akčnímu filmu. Nevěřícně koukám na dopolední elektronický tisk a myslím si, že to je snad nějaký překlep, či hloupý vtip. Včerejší domluva mezi ČSSD a ODS je opět v troskách. Panu Paroubkovi očividně nestačí, že jeho pohlaváři dotlačili za 8 let svých vlád na pomyslný okraj dluhové pasti, oni snad chtějí tuto zemi sežrat i zevnitř. Copak to konečně nepochopí, že v období krize úplně každý šetří? Kde jsou ty jejich bláboly, že o úspory se musí podělit rovným dílem všechny vrstvy obyvatel? Nějak se naprosto začínám ztrácet v pojmu rovnost, potažmo rovnoprávnost. Zjišťuji, že největší škodnou z pohledu ČSSD jsou pro tuto zemi všichni úspěšní, pracovití a bohatí lidé. Nikdy jsem si po roce 89 nedokázal představit, že se do naší země navrátí klasický třídní boj, pokud už, tak z pera KSČM, co se však děje nyní, převrací naší politickou kulturu naprosto do nových dimenzí. Při nahlédnutí do volebního programu ČSSD s hrůzou zjišťuji, že tento politický program je až na malé výjimky zcela kompatibilní s programem KSČM a i kdyby se v něm nějaké významné rozdíly nalezly, Jirka s Vojtou by to hravě dořešili. Boj o každý hlas již nabral zcela nové dimenze, ČSSD i na úkor KSČM sbírá hlasy všech nespokojenců a nabízí jim boj, boj proti jejich úhlavnímu nepříteli, proti lidem, kteří jsou ještě spokojení. Když nejsme spokojeni my, oni nemohou být taky, vezmeme jim to, co je dělá spokojenými a dáme to těm, kteří spokojeni nejsou. Lituji dokonce i KSČM, která v zoufalství hledání prostoru na levé straně politického spektra musela slovy snad jediného trochu osvíceného komunisty Dolejše vstoupit do prostoru dlouho zapovězeného a mnohdy odmítaného. Jak jinak si mám vysvětlit včerejší oslavu Lenina od zmiňovaného pána? Kam tohle až může dospět?

Není to zase tak těžké odhadnout, historie je banka, která obsahuje spousty příkladů a ponaučení. Vážení příznivci ČSSD, dobře si přečtěte těchto pár vět a vyhledejte si informace, které Vám zde pouze naznačuji. Jako příklad naprosto nepochopitelného ekonomického jednání ČSSD Vám uvedu obdobný příklad ze země nedaleké a kulturně blízké, a to Lotyšska. Dlouhou dobu tam levicoví politici masírovali lidi svým přesvědčením, že dluh země je pouze jakési číslo. Ano, je to číslo, ale poměrně podstatné, toto číslo lze navyšovat jen do té fáze, kdy Vám ještě někdo půjčí. A v tom je ten problém. Lotyšsko, které si žilo nad své poměry, to najednou velmi silně pocítilo. Nastal soudný den, kdy žádná rozumná světová instituce nebyla schopna tomuto krachujícímu státu půjčit. Nezbývalo nic jiného, než přijít s prosíkem k poslední záchranné vizi, a to žádost o půjčku od Mezinárodního měnového fondu. Ano, ten jim skutečně půjčil, avšak za jakou cenu? Obrovské propouštění ve státní sféře, plošné snižování platů ve státní sféře, důchodů a v podstatě paradoxně všem lidem, kteří jsou na státních penězích nejvíce (mnohdy i životně) závislí. Ano, milí voliči ČSSD, nejvíce na naši zadluženost doplatí ti, kteří jsou na státních penězích nejvíce závislí. A to jen pro naši naprostou nenažranost a hloupost. Vyžíráme si stát zevnitř, zdroje se nám úží, my však nejsme schopni pochopit, že střída tohoto chleba (státní prostředky) pomaličku ubývá. A mělo Lotyšsko v této situaci vůbec nějakou jinou možnost než na drastické škrty přistoupit, zeptá se asi mnohý z Vás? Slovy lotyšského premiéra říkám ano. Při debatě v parlamentu dostal stejnou otázku od levicových poslanců, kteří se nad těmito škrty vztekali, div nedostali infarkt. Alternativou k 30 % snížení důchodů jsou žádné důchody, alternativou k plošnému snižování platů a stavů ve státním sektoru jsou žádné platy a maximální propouštění. A takto by se dalo pokračovat.

Nechci Vás, vážení lidé, příliš strašit, ale jde o realitu, o realitu, která nám je poměrně blízká. Doplatí na ni nejvíc ti, kteří již teď mají málo.

Mozkové trusty z ČSSD ovšem pro Vás mají recept na všechny tyto problémy. To, že se jedná v podstatě o legalizovanou krádež, jak jinak nazvat proces, kdy vezmete peníze svým odpůrcům a porozdáváte ji svým voličům, momentálně pominu. Co však budou tyto „ekonomické mozky“ dělat, až tento stát opravdu celý vyžerou? Kde budou brát pak? U Vás, jejich přívrženců a voličů, až totiž nebudou bohatí, až nebudou pracovití, až se budeme mít všichni stejně – špatně, pak si již můžeme jen peníze přerozdělovat ze škatulky do škatulky, tisknout si je o sto šest a můžeme se konečně uklidnit, že už nemáme komu závidět. To je ten svět pánů Paroubků, Rathů, Sobotků, Zaorálků, který Vám nabízejí. Tak vzhůru do něj, jako Alenka v říši divů. Do světa, kde se dá slíbit vše, co si dokážeme představit, kde se nemusí sliby plnit, do světa plného rovnosti a chudoby.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dalibor Fusek | čtvrtek 24.9.2009 11:07 | karma článku: 28,34 | přečteno: 1058x
  • Další články autora

Dalibor Fusek

Referendum na téma „Existuje covid?“

Chtělo by se mi tento článek začít slovy „Jo, to tenkrát bývalo, tenkrát před korounou ....“. A asi takto i začnu. Je tomu něco málo přes rok, kdy se prakticky všem lidem na této planetě zcela zásadně změnil život.

16.4.2021 v 14:53 | Karma: 7,73 | Přečteno: 268x | Diskuse| Politika

Dalibor Fusek

Vítejte v zemi, kde i zločinec může být prezidentem

Nikdy by mě ani nenapadlo, že jednoho dne budu muset napsat tento článek. Po posledním projevu pana prezidenta ale nemohu jinak. Cítím se velmi ponížen, kormidluji mezi správnými vyjádřeními a děsím se budoucnosti.

28.1.2016 v 11:59 | Karma: 16,97 | Přečteno: 1086x | Diskuse| Ostatní

Dalibor Fusek

V jednoduchosti je zkáza (trocha pojednání o uprchlické krizi)

Na téma uprchlické krize již bylo vysloveno nespočetně názorů a také napsáno nespočetně článků. Jelikož jen málo z nich podle mne ovšem dokáže popsat skutečný stav věcí, rozhodl jsem se, že i já budu reagovat. Již předem svého člá

11.1.2016 v 8:40 | Karma: 7,25 | Přečteno: 363x | Diskuse| Ostatní

Dalibor Fusek

Má vůbec ještě význam vzdělávat děti?

Již úvodem svého článku musím upozornit, že jsem více méně pravicově smýšlející člověk a v žádném případě se za to nestydím. Dost mne však překvapila současná diskuze politiků, a to o budoucnost české vzdělávací soustavy.

18.6.2015 v 7:44 | Karma: 15,18 | Přečteno: 956x | Diskuse| Ostatní

Dalibor Fusek

Útoky v Paříži, muslimské šátky a co na to české školy?

V nedávných dnech a v podstatě kontinuálně až dodnes jsem sledoval a sleduji děsivé obrázky z Paříže, kdy sice na oko pár "bláznů" demonstruje sílu Alláha, z mého pohledu se však jedná o zásadní mezník ve vývoji současné vyspělé civilizace a možná i celé lidské rasy.

20.1.2015 v 14:42 | Karma: 16,42 | Přečteno: 970x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

Sesuvy půdy v Papui-Nové Guineji zasypaly nejméně dva tisíce lidí

27. května 2024  7:51

Aktualizujeme Páteční sesuvy půdy v Papui-Nové Guineji zasypaly nejméně 2000 lidí. Podle AFP to v pondělí vedení...

Česko čekají teplé dny, budou pokračovat přeháňky i bouřky

27. května 2024  6:01

Přímý přenos Česko čekají v tomto týdnu teplé dny, ale také bouřky a přeháňky. Na některých místech země...

V Česku mizí vesnické obchody. Změní trend chytré prodejny bez prodavaček?

27. května 2024

Premium Za poslední čtyři roky zmizelo téměř čtyři sta vesnických obchodů. Jejich aktuální počet je 11 701,...

Radši Okamura než Fiala, říká Konečná a hájí, proč schovala KSČM do koalice

27. května 2024

„Když se mě zeptáte, jestli Fiala, nebo Babiš, tak prostě Babiš,“ uvedla v rozhovoru pro iDNES.cz...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1065x
obyčejný pracující člověk, správce domény o vzdělávání a trhu práce www.vzdelavacisluzby.cz

Seznam rubrik