Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A co teď?

Tak nám odpískali radar. Budeme teď určitě samostatnější, hrdější a obranyschopnější, řeknou si mnozí odpůrci tohoto navýsost kontroverzního domácího evergreenu. Vyvstává však otázka, co se bude dít nyní, kdy česká politická scéna ztratila poslední zahraniční téma. Omlouvám se, euroústava je sice momentálně u ledu, ale jedná se rovněž o navýsost zajímavé téma.

Pan Paroubek, ač nechtěně, konečně dosáhl svého a nyní již jeho pernatý oděv dosahuje rozměrů páva. Vždyť on to přece dávno věděl, stávající posun pouze potvrdil jeho předvídavost a vynikající politický rozhled. Jen aby z toho pávovství taky nepraskl, měl by se stát brzy otcem, tak by se měl aspoň trochu hlídat. Ljuba Zaorálek je zřejmě nejlepší zahraniční stratég jakého jsme kdy měli, vždyť i on lamentoval nad roztržením svazků s matičkou Rusí, teď již konečně oba pánové a s nimi i celá rudo-oranžová koalice, za vydatného přispění poněkud levicového amerického prezidenta docílili svého.

Vážení pánové, má to však jeden velký otazník, jehož domyšlení potřebuje hlubší analýzu. Jen aby vám tato situace poněkud v závodě o dobývání občanských hlasů posléze nechyběla.

Jen si dobře vzpomeňte na jeden (nyní již z mnoha) politických kotrmelců, které ČSSD v této záležitosti v nedávné minulosti udělala. Byli to právě politici ČSSD, kteří za vidinou lepších vztahů s USA souhlasili, s umístěním amerického radaru v ČR. Poté co se rozpoutala veřejná diskuze a vyplulo na povrch, že většina Čechů s tímto umístěním nesouhlasí, ČSSD okamžitě převlékla triko a dala se na „hájení“ obyčejného občana. Myšlenka to sice určitě politicky korektní, ovšem krátkozraká. Pan Paroubek prostě nepochopí, že politické kotrmelce, kterými tak pravidelně zásobuje domácí politickou scénu, nikoho v zahraničí neokouzlí a že jen přilívá k již tak neprůhledné pozici ČR v zahraničí. To, že úmluvy se v každé vyspělé zemi dodržují, zřejmě panu Paroubkovi nic neříká. Už jsem jen zvědavý, co naše oranžovo-rudá koalice zase na zahraničním poli chystá.

Vraťme se však k myšlence, kterou jsem načal, a to neprozíravost ČSSD, kterou činí. Když pominu zahraniční nevěrohodnost (ale to už je zřejmě tradice), je velmi sporné uvažování pana Paroubka, kdy lidem se má dát vždy to, co sami chtějí. Je to veskrze líbivé téma, ne však zcela politicky korektní, navíc skýtající množství nástrah. Co až si Češi řeknou o odsun Romů? O znárodňování? O dvoudenní pracovní týden? O vystoupení z NATO? Přitaká pan Paroubek za vidinou politických bodů na tyto témata? Bude to mít velmi těžké, zatím pilně vyplňuje jakýchkoliv náznak občanských přání ve všemožných průzkumech veřejného mínění. Je to však hra velmi nebezpečná, hra s osudem tohoto státu, hra se znelíbením své vlastní strany.

Vážení sociální demokraté, Vy, kteří máte špetku rozumu, popřemýšlejte, zda pan Paroubek činí ve prospěch tohoto státu, či jen pro momentální „dobro“ své strany (sám sebe)? Co bude s mladými lidmi, kteří tak vehementně stáli na náměstích a protestovali proti americké přítomnosti? Myslíte si, že si nenaleznou nějaké nové téma? Což takhle třeba zvýšení dávek v nezaměstnanosti či nekonečně dlouhou dobu studia, za účelem „konstruktivního tlachání“ o geopolitické situaci ve světě?

Vážená ČSSD, dostáváte se na velmi tenký led, lidé se naučí věci přijímat, když jim je někdo dává. Stát s plnou pusou do kořán a polykat pečené holuby umí každý. Nebezpečí spočívá v tom, že když si někdo zvykne na třináctý důchod, očekává jej i příští rok. Snižování standartu je u nás prakticky nemožná, uvědomte si to. Vaše politika je nejenže nečitelná, ale už i nebezpečná. Jde pouze o populismus, který ubližuje v dlouhodobém horizontu nejen Vám, ale nyní už i celé zemi. Pozor na to, konjunktura (především ta názorová) je jedním ze základních pilířů úspěšné strany. Shození vlády, odklad voleb, šrotovné, americký radar, to je jen výpis některých Vašich posledních činů. Bod po bodu si je projděte a sáhněte si do svědomí, který z nich byl konstruktivní.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dalibor Fusek | pondělí 21.9.2009 13:07 | karma článku: 16,30 | přečteno: 721x
  • Další články autora

Dalibor Fusek

Referendum na téma „Existuje covid?“

Chtělo by se mi tento článek začít slovy „Jo, to tenkrát bývalo, tenkrát před korounou ....“. A asi takto i začnu. Je tomu něco málo přes rok, kdy se prakticky všem lidem na této planetě zcela zásadně změnil život.

16.4.2021 v 14:53 | Karma: 7,73 | Přečteno: 268x | Diskuse| Politika

Dalibor Fusek

Vítejte v zemi, kde i zločinec může být prezidentem

Nikdy by mě ani nenapadlo, že jednoho dne budu muset napsat tento článek. Po posledním projevu pana prezidenta ale nemohu jinak. Cítím se velmi ponížen, kormidluji mezi správnými vyjádřeními a děsím se budoucnosti.

28.1.2016 v 11:59 | Karma: 16,97 | Přečteno: 1086x | Diskuse| Ostatní

Dalibor Fusek

V jednoduchosti je zkáza (trocha pojednání o uprchlické krizi)

Na téma uprchlické krize již bylo vysloveno nespočetně názorů a také napsáno nespočetně článků. Jelikož jen málo z nich podle mne ovšem dokáže popsat skutečný stav věcí, rozhodl jsem se, že i já budu reagovat. Již předem svého člá

11.1.2016 v 8:40 | Karma: 7,25 | Přečteno: 363x | Diskuse| Ostatní

Dalibor Fusek

Má vůbec ještě význam vzdělávat děti?

Již úvodem svého článku musím upozornit, že jsem více méně pravicově smýšlející člověk a v žádném případě se za to nestydím. Dost mne však překvapila současná diskuze politiků, a to o budoucnost české vzdělávací soustavy.

18.6.2015 v 7:44 | Karma: 15,18 | Přečteno: 956x | Diskuse| Ostatní

Dalibor Fusek

Útoky v Paříži, muslimské šátky a co na to české školy?

V nedávných dnech a v podstatě kontinuálně až dodnes jsem sledoval a sleduji děsivé obrázky z Paříže, kdy sice na oko pár "bláznů" demonstruje sílu Alláha, z mého pohledu se však jedná o zásadní mezník ve vývoji současné vyspělé civilizace a možná i celé lidské rasy.

20.1.2015 v 14:42 | Karma: 16,42 | Přečteno: 970x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

D4 uzavřel náraz auta do stromu. Pro těžce zraněné dítě přiletěl vrtulník

27. května 2024  18:07,  aktualizováno  18:31

Dálnici D4 na Příbramsku dnes v podvečer uzavřela nehoda osobního auta, které narazilo do stromu....

Potvrzeno, francouzští vojáci míří na Ukrajinu. A F-16 mají dorazit do 14 dnů

27. května 2024  18:25

Hlavní velitel ukrajinských ozbrojených sil Oleksandr Syrskyj podepsal dokument umožňující...

KLDR odpálila další raketu. Tokio je ve střehu, Soul reagoval leteckým cvičením

27. května 2024  16:39,  aktualizováno  17:15

Severní Korea v pondělí ze svého západního pobřeží odpálila raketu zatím neupřesněného typu, uvedla...

Dominik Feri nastoupil do vězení. Výzvu od soudu dostal minulý týden

27. května 2024  16:21,  aktualizováno  17:11

Bývalý poslanec Dominik Feri nastoupil do vězení, uvedl server tn.cz. Podle informací ČTK do vězení...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1065x
obyčejný pracující člověk, správce domény o vzdělávání a trhu práce www.vzdelavacisluzby.cz

Seznam rubrik