Znepřátelí nám náš premiér už i naše nejbližší sousedy Slováky?

Společné soužití skřípalo, rozvod se povedl, následné vztahy jsou ukázkové. To je Česko a Slovensko. Ale zdá se, že náš pan premiér se do toho chystá hodit vidle. 

Slováci celkem logicky pro nás kvůli koronaviru uzavřeli hranici. Vzhledem k situaci u nás se není čemu divit. Asi to chápe hodně lidí, troufnu si říci že většina, ale náš pan premiér s tím nesouhlasí a dal to razantně najevo. 

„Pokud v neděli my jsme měli 6890 testů, tak Slovensko mělo 1425, pokud my jsme v pátek měli 18.329 testů, tak Slovensko 6191," sdělil. Nesdělil ale už, že Slovensko má zhruba polovinu obyvatel proti nám. Byť jsou ta čísla v testování pro Slováky opravdu nepříznivější, tak se to partnerovi neoznamuje v souvislosti s tím, že nám šlápl na kuří oko. Takováto fakta se říkají jinak a jindy. 

Ale pan premiér šel ještě dál. Na oznámení slovenské vlády o uzavření hranic s Českem sdělil, že slovenského premiéra chápe, protože má doma křehkou koalici. 

A to je už úder na solar. Slovenský premiér se dle našeho premiéra nestará o bezpečnost vlastní země, nejedná z popudu odborníků, nebrání zdraví vlastních občanů, ale vše to dělá jen proto, aby se mu nerozsypala koalice. 

Je takové přísloví: Podle sebe soudím tebe. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Flaška | úterý 15.9.2020 8:23 | karma článku: 31,77 | přečteno: 1039x