Za tohle se stydím, že jsem Čech

Bohužel náš premiér nám svou snahou být nejlepší zavařuje nejen doma, ale i v zahraničí. Tohle není k smíchu. Tohle je na zalezení a tvářit se, že s tím národem uprostřed Evropy nemáte nic společného.

První vlnu epidemie na jaře roku 2020 jsme přestáli jako jedni z nejúspěšnějších. Navzdory ujišťování vlády, že na vše je připravena, všeho je dost, situaci nakonec zachránily tisíce lidí. Doma sedli ke strojům a sami si šili roušky. Vláda nakonec nakoupila čínské ochranné prostředky, jak se později na základě zprávy NKÚ ukázalo, nekvalitní a předražené. Před tím ale Čína s vědomím toho, co přichází, skoupila ochranné prostředky všude po světě. Ale naše vláda se hlavně šla obřadně poklonit a dojatě poděkovat čínským soudruhům za „nezištnou“ pomoc.

Nakonec to u nás dopadlo dobře a Evropa se začala bavit o obnově a o rozdělování evropských peněz na sanaci covidových škod. Úvaha ze strany těch nejbohatších zemí (čistých plátců do evropského rozpočtu, ke kterým my nepatříme), byla taková, že nejpostiženější země by měly dostat více než na co by měly nárok.

A do toho sebevědomě vystoupil předseda té naší schopné vlády, premiér Andrej Babiš. V květnu (a zde) sdělil: „Bylo by nespravedlivé, kdybychom kvůli tomu, že jsme byli úspěšní, byli penalizováni….i ta solidarita má určité meze…..Česko má skvělé veřejné finance .“ Řekl mimo jiné premiér.

Skoro o rok později, když nám byly přiděleny ze společné evropské zakázky vakcíny úměrné našemu počtu obyvatel a nic navíc, když v počtu nakažených a mrtvých jsme opět na špici evropského peletonu, ale z druhé strany, tak tentýž premiér veřejně prohlašuje: "Solidarita se projevuje jen v deklaracích pro média. Při jednání za zavřenými dveřmi žádná neexistuje …. není to solidární a vybalancované…. je to skandál, co si to vlastně dovolili…..protože jsme za to bojovali a ve finále nás zradili.

Je staré české přísloví: Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

A víte jak se rozezná opravdový státník od lokálního gubernátora? Německá kancléřka Angela Merkelová též v květnu 2020: "Německu se bude dařit dobře jedině tehdy, když se bude dobře dařit Evropě."

V této chvíli se opravdu stydím, že jsem příslušník národa, který si většinově takové politiky volí do svého čela.

Autor: Tomáš Flaška | úterý 6.4.2021 11:30 | karma článku: 36,97 | přečteno: 2348x