Vakcinační bouře ve sklenici vody

Opozice šije do premiéra, jak nezvládl vyjednávání o zvýšení dodávek vakcín do Česka a přidávají se i jeho vlastní ministři.

Sám premiér přitom zdrceně sděluje národu v televizi, jak jsou ostatní státy EU nesolidární (nějak to nechápu, když dostaneme počet vakcín úměrný počtu obyvatel) a jak jsme byli poškozeni. Jedním dechem dodává, že situaci by mohl zachránit ruský Sputnik a na Hradě se tetelí blahem.

Rusko sice nestíhá dodávat do jiných zemí, vlastní obyvatelstvo moc neočkuje, ale okamžitě nám nabízí 300 000 dávek. Premiér s tím zjevně počítá, protože osobě, která tomu stojí v cestě, ministrovi zdravotnictví, poslal za posledních pár dnů již pět vytýkacích dopisů.

Opozice i ministři ČSSD skáčou premiérovi na lep a přilévají ohně do ohně, když premiéra tepou odshora dolů.

A přitom by stačilo říct jediné: lidi neblázněte. Dostaneme momentálně o 70 000 dávek na očkování méně, což je při našem současném tempu očkování (asi 50 000 denně) zhruba na den a půl. Je to bouře ve sklenici vody.

Takže je tu zase kampáááň, jak s oblibou říká pan premiér. Ale tentokrát z jeho strany. A taky je to samozřejmě účelovka pro uskutečnění něčeho jiného, než zajištění vakcín na něco přes den očkování.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Flaška | sobota 3.4.2021 5:54 | karma článku: 40,95 | přečteno: 6901x