Soutěž Eurovize že byla zpolitizovaná?

Byla. To je totiž asi každé hlasování. Nejen porotci jsou samozřejmě pod tlakem. I hlasující diváci mají své preference, které z velké většiny nejsou jen o líbivosti písničky. 

          Je směšné, jak některé státy berou takovou ptákovinu, jako je nějaká písničková soutěž, vážně a prestižně. Investují neskutečné peníze do svého favorita, nadávají svým sousedům, že když v minulém ročníku jejich porotci dali jejich zpěvákovi nejvíc hlasů, proč totéž neudělali oni, posílají své pohlaváry do publika a pak se diví.

            Soutěž je zpolitizovaná, protože nevyhrál jejich kandidát a volají po bojkotu příštího ročníku. Přitom politikum z té soutěže dělají především oni. Tak jako ze sportu. V té zemi stejně jako dříve platí: "Kde zítra znamená již včera". Spíš bych to poupravil a místo JIŽ dal STÁLE. Nic se od roku 1989 nezměnilo.   

            Ale zpět k soutěži Eurovize. Soutěž vyhrála krymskotatarská zpěvačka Jamala. Tak nechápu proč se Rusko tak rozčiluje. Vždyť přeci prohlašuje že Krym je součástí Ruska. Takže vlastně vyhrála jejich zpěvačka. Tak kde je problém? 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Flaška | úterý 17.5.2016 8:24 | karma článku: 25,87 | přečteno: 783x