Schodek 200 miliard? A není to málo?

I proklínaný Kalousek udělal sekeru 192 miliard. Sice byla hospodářská krize, ale samozřejmě za to mohl on. Asi i za tu celosvětovou krizi. 

A teď nám náš premiér sděluje něco o schodku 200 miliard. On je samozřejmě geniální, on ví co bude a jak dlouho to potrvá. Já bych spíše očekával nějaký rozbor a oznámení typu: za každý týden platnosti opatření se schodek zvýší o... nebo pokud zavedeme ještě toto, tak se bude schodek každý týden zvyšovat o tolik a tolik ... . Tomu bych říkal kompetentní vyjádření a kompetentní vláda. Místo toho tu máme nástřely nějakých hausnumer. 

Od roku 2013 jsme měli bezprecedentní hospodářský růst za který se vláda tloukla do prsou. Rezervy žádné, vše prožrané. Krám je prostě prázdný. A vědělo se to již před koronavirem, kdy už schodky začaly narůstat. Zapomeňte na ukázkovou nezaměstnanost. Lidé již žebrají v supermarketech o práci. 

Obávám se, že se bude opakovat situace s rouškami a respirátory. Začalo to na: máme toho dost, pokračovalo přes budou, jsou na cestě, koupíme, objednáme ... . 

A teď jsem u prvního vyjádření ohledně schodku v hodnotě 200 miliard. Další stupně budou téměř jistě následovat.

Jak by nám bylo hej, kdyby došlo na plnění vládních slibů a vyrovnaného rozpočtu v roce 2018. Dnes premiér obhajuje, že zadlužení vzhledem k HDP je nějakých 30%, tedy v porovnání s mnoha zeměmi nízké a můžeme si v klidu půjčovat. Jasně. Tak se přeci řídí firma. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Flaška | sobota 21.3.2020 9:43 | karma článku: 28,97 | přečteno: 774x