Německo s Ruskem si už zase porcují Evropu

Zelený fanatismus zaslepuje, rozum jde stranou a o lidské životy jde až v poslední řadě. A Rusko rádo přitakává. 

Nejdříve jsme několik let krmeni tím, že jde o emise, vzduch a zdravé životní prostředí. Evropa se proto vrhne na stavbu solárů a větrníků (jsem pro), ale naprosto bezhlavě. V rámci zelené ideologie se většina zemí Evropy chce zbavit jaderné energie a přechodně ji nahradit energií plynovou. Co potom ty řeči o ochraně klimatu? Jaderná elektrárna je bezemisní, spalování plynu vám ty škodliviny komínem vyfoukne. Však také emise v zeleném lídrovi, Německu, zase stoupají. Co na to zelení fanatici?

Němečtí zelení fanatici (kterým, což vím z vlastní zkušenosti, tleská většina obyvatel), se snaží odstavené jaderky nahrazovat spalováním plynu. Jelikož k tomu potřebují plyn ruský, a to v množství více než nezanedbatelném, tak si na Rusy dávají moc pozor. Jenom opatrně se vyjadřují k jejich imperiálním ambicím v oblasti Ukrajiny (kterým také tleská většina pro změnu ruských obyvatel). Jde to až tak daleko, že vojenská letadla spojenců z NATO, která vezou Ukrajině pomoc, se ani nepokouší získat souhlas Německa k přeletu jeho území.

Dá se tak říci, že v rámci zelené ideologie, teď Němci obětují Ukrajinu. A nemohu nevidět podobnost velikou s porcováním Polska mezi Německem a SSSR na pokraji druhé světové války.

Ve všech těchto hrátkách ale všichni přehlížejí jinou důležitou věc. My si tu můžeme hrát na emise, zelené zdroje, pomaleji, nebo rychleji, to je fuk. Ale to podstatné je, že jednou ty fosilní zdroje dojdou. A opět je fuk jestli dříve nebo později. Z tohoto hlediska je nutno soláry a větrníky chválit. Čím dříve a čím více, tím lépe.

Mementem budiž první loď s uhlím, která k nám připlula z Austrálie. Naše uhlí na Ostravsku už došlo a hutě ho potřebují. Tak se vozí z Austrálie. A co až to uhlí dojde i tam? A co až opravdu ten plyn a ropa jednou dojdou?

Opět se vrátím k jádru. Odhadované zdroje uranu pro jaderné elektrárny jsou na světě na několik stovek let. To by lidstvu dalo dost časového prostoru na vývoj technologií, které se obejdou úplně bez fosilních paliv a i bez toho uranu. Jenže to by musel rozum zvítězit nad ideologií a nad bezohledností k evropským národům. S Ukrajinou v čele.

Autor: Tomáš Flaška | středa 26.1.2022 12:39 | karma článku: 33,25 | přečteno: 1028x