Demokracie pod samopaly podle Ruska

Němci obsadili skoro celou Evropu, odpůrce popravili nebo pozavírali, dosadili si vlastní vlády a bylo po jejich. Opakování už začalo.

Rusové obsadili ukrajinský Melitopol. Obyvateli zvolený starosta Ivan Fedorov odmítl spolupracovat a vyzvat své voliče ke klidu, tak mu byl nasazen plastový pytlík na hlavu a byl odvezen neznámo kam. Jistě velmi humánní zacházení. Fašisti to tak vždycky dělali.

Následně byl prý obviněn z terorismu. Toho se asi dopustil tím, že si ho obyvatelé zvolili (jaká drzost že kandidoval) a odmítl s okupanty spolupracovat. Pokud se Rusku podaří jeho záměr se speciální vojenskou operací a dojde k porobení Ukrajiny, dá se předpokládat trest vězení v délce několika desítek let. A pokud Rusko pochopí, že mu vše projde, tak pravděpodobně dojde na zvláštní legislativu výjimečného stavu a i na ty rozsudky smrti. Před tím asi bude nějaké to přesvědčování v podobě lámání prstů, zahřívání elektrickým proudem, případně tělesná masáž obuškem či jiným přesvědčovadlem.

Do Melitolu Rusové dosadili na místo starosty svou příznivkyni Galinu Danilchenko. Co na tom, že nemá žádný mandát z voleb. Svého úřadu se s chutí a hned ujala a obyvatele již vyzvala, aby "zachovali rozum a nepodléhali provokacím těch, kteří vyvolávají reakci špatného chování." Prostě nemají proti okupantům protestovat. A dodala, že chce "vrátit město do normálu." To slovo normalizace z toho vane na sto honů.

Toto by čekalo celou Ukrajinu, pokud by padla. Jako za Stalina. Jako za nacistů. A teď jako za Rusů.

 

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 14.3.2022 1:36 | karma článku: 31,58 | přečteno: 618x