Co Ostrava provedla svým občanům?

Primátor Tomáš Macura (dříve ANO) byl sesazen. A byl nahrazen novým primátorem, určitě lepším (:-)), Janem Dohnalem z ODS. Nic proti němu, neznám ho. Ale čím se provinila Ostrava?

Někdo z nějakého klubu vystoupil, jiný se začal paktovat s tím druhým, Mařenka rozkopala bábovičky Pepíčkovi a proto Jeníček odmítl tahat trakař s Lojzičkou. Tak by se asi dalo nazvat současné dění na ostravském magistrátu. Je to stejné jako při každé změně dresu a přestupech mezi kluby. A je jedno jestli na nějaké radnici nebo v Parlamentu.

Tomáš Macura primátoroval Ostravě více jak 8 let. Nechci posuzovat, zda dobře, nebo špatně, určitě se na to názory různí. Teď byl odejit za to, že v prezidentské volbě podpořil Petra Pavla. A já se ptám, co to má společného s Ostravou?

Chápal bych, kdyby rozhodl o zdražení svozu odpadu, nebo o stavbě problematické tratě tramvaje. Ale prezident nemá vliv ohledně Ostravy na nic. Žádné konkrétní kroky k odvolání primátora nebyly provedeny dokud se nevyjádřil na adresu obou prezidentských kandidátů. A voliči v Ostravě se rázem dozvěděli, že vlastně v komunálních volbách hlasovali jinak než doposud.

Já vím, že z hlediska zákona a rozložení sil na ostravském magistrátu je vše v pořádku. Ale prostě mi uniká, co má prezidentská volba společného s komunální politikou. Tomáš Macura prostě buď byl dobrým primátorem, nebo špatným, a pak měl být odvolán. To dobré a špatné se mělo posuzovat ohledně chodu města. Ale že má někdo jiný názor na něco co s Ostravou vůbec nesouvisí a proto se musí balit? Vítejte v realitě socialistického Československa nebo dnešního Ruska.

Autor: Tomáš Flaška | pátek 28.4.2023 5:52 | karma článku: 32,02 | přečteno: 1150x