Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, ale frajerský by bylo, kdyby ODS prosadila do funkce primátora Macuru, a ne svého člověka.

0 3
možnosti
JR

J61a69n 96R13á65ž

28. 4. 2023 18:57

Kdyby Macura vloni řekl: "Současná politika Hnutí ANO je neslučitelná s mými zásadami a rovněž to, jak se chová předseda Babiš je pro mne zklamáním a proto jej jako prezidenta volit nebudu. To jsou důvody proč z Hnutí ANO vystupuji a zároveň opouštím všechny veřejné funkce, které jsem díky členství v ANO získal" měl by můj respekt. Macura je bezesporu velmi schopný politik i odvážný člověk, který se několikrát Babišovi vzepřel, za co zaslouží obdiv, ale faktem je, že nebýt členem Hnutí ANO, nebyl by ani v zastupitelstvu Ostravy, natož primátorem. I v komunálních volbách se volí strany, nikoliv jednotlivci , na což bychom neměli zapomínat. Jednotliví kandidáti mohou dostat jen preferenční hlasy , vyjadřující jejich oblibu u voličů, a tak když se někdo dostane díky zařazení na kandidátku nějaké strany do zastupitelstva, dá se očekávat od něj elementární loajalita k těm, bez jejichž pomoci by veřejnou funkci získat nemohl. Zcela zákonitě z toho vyplývá, že když se politik se svou stranou rozejde, měl by opustit i funkce, které získal jen díky straně na jejíž kandidátku byl zařazen. To je znakem elementární politické i lidské slušnosti.

6 1
možnosti
Foto

To je nepodstatné, jak to Macura udělal.

Podstatně je, že si vytvořil vlastní poslanecký klub, ale nedokázal si domluvit s ostatními kluby koalici. Proto skončil se svým klubem v opozici.

A bývá zvykem, že opoziční politik není primátorem.

3 1
možnosti
Foto

Pan Flaska zas manipuluje s realitou.

Primátor Macura vystoupil s několika zastupiteli z klubu ANO, takže ANO ztratilo na magistrátu většinu. Je chybou Macury, že jeho nový poslanecký klub se nedokazal domluvit s ostatními na koalici. Domluvit se ale dokázal zbytek klubu ANO. Sice přišli o post primátora, ale zůstali v koalici.

Macura se sám vlastní pitomosti dopracoval do opozice. Ale užil si svých pár minut slávy před TV kamerami.

5 5
možnosti
Foto

No tak jste si také užil svých pár minut slávy zde na blogu, a teď byste nám mohl vysvětlit, co má poslanecký klub společného s komunální politikou.

0 3
možnosti
KL

Od kdy rozhoduje o obsazení politické funkce to, zda je daný člověk ve své funkci dobrý?

6 1
možnosti
RK

Natož v hnutí Anofert, že?

5 5
možnosti
LJ

Já bych to viděl jako promyšlenou revoltu vůči vedení ANO. Kdyby jenom se mu zdál Pavel sympatičtější než Babiš, tak by mu jednoduše hodil hlas do urny a mlčel by o tom. Možná mezi členy ANO takoví jsou, volili Pavla a nemluví o tom. Jestliže však veřejně ventiloval, koho bude volit či nevolit, je to rebelie. Totéž platí i o Ondrákovi. Možná by bylo vhodné začít zkoumat, proč je ANO či Babiš zklamali.

3 0
možnosti
ŠČ

Jde o úhel pohledu. Pokud jsem zvolen na nějakou pozici za nějakou stranu či sdružení, tak pokud ze strany/sdružení vystoupím ev. jsem "vystoupen", tak bych se měl automaticky této pozice vzdát. Nebyl jsme zvolen jako soukromá osoba/občan. Kdybych kandidoval jako soukromá osoba, tak bych asi nebyl zvolen. Toto je ale bohužel u nás rozšířený nešvar . A zákony to bohužel umožňují.

4 0
možnosti
MB

Skutečně jde o úhel pohledu. Personálie jsou klasickou slabotou Hnutí ANO. Osobnosti řídnou, persony zejména. Někdo někam vstoupí, program - ideje jej osloví. Je ochoten se spolupodílet, vrazit tam své jméno. Zvrhne se to. co teď? ANO jako KSČ po r. 1968. Diskuse nepřipouští, čistky. Zapouzdří se v pa- )útvar. Z Ostravy se nabízí srovnání ihned - Srandovní slouha medúzovitý Juchelka úspěšný člověk života Macura. Komunisté na tu stranickost a nevedení dialogu dojeli Jakeš skončuil jako ozdobný prvek plotu. Soudruh Bureš ? ...

6 2
možnosti
MB

Macura je vážně úspěšný a zajímavý člověk. Vyprahlé Hnutí ANO oň usilovalo- Člověk praxe, manager -Banka, chemické závody i soukromý Walmark. Zkušenosti plně prokázal, oblíben - opakovaně volen. Ostrava bez korupce a skandálů! Čili o vděku k AB těžko mluvit - právě naopak ...

Brněnský Vokřál začal jako první, následně tedy Vondrák a Macura- "Hnutí ANO se odklonilo, jde o populistickou sektu. Vstoupili jsme do jiného spolku"! Pokusy o nápravu nevyslyšeny, eliminovány. Nový tandem - Schillerová - Havlíček. Bezuzdná podpora oligarchy, metení stop ...

Pak tedy veřejná rebelie s volbou prezidenta. Postoj docela odvážný, lidsky čestný. Macura o post přichází a Hnutí ANO se nezmění. Nemá důvod. Naopak, primátor si může soukromě živnostnit dále. Sekta celou komedii prohrála, ODS vítězí. Ti kteří Macurovi fandili, jej odvolali- matematika. Zajímavost- SPD a KSČm si ani neškrtli. Macurův případ je zřejmě v ČR raritní. Pořád má nějakou čest a přesvědčení. To se u nás již prakticky přestalo nosit ! ...

5 3
možnosti
LH

Tak úspěšný člověk vstoupí do ANO a jde dělat primátora? Proč proboha?

3 0
možnosti
JR

J94a26n 15R89á82ž

28. 4. 2023 11:49

Zamíchat do sporů na ostravské radnici Rusko, to málo kdo dokáže. Gratuluji!

9 1
možnosti
RK

V článku je to použito jako příměr. Jste na to nějaký citlivý. Proč asi?

0 7
možnosti
RK

A to vše jen proto, že Macura odmítl líbat prsten vůdci sekty.

5 4
možnosti
ZZ

Nebyla to Ostrava, ale byl to samotný Macura, který provedl občanům Ostravy podvod. Hlásil se k ANO - aby byl zvolen a po zvolení předvedl vzorovou rebélii.

I ve fotbale vyhazují z mančaftu brankáře, který schválně pouští branky svému soupeři.

8 6
možnosti

Ten údajný podvod byl ovšem spáchán vůči hnutí ANO, nikoliv proti Ostravě. O tom je ten článek.

3 4
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,78
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.