Časový sled útoku v Kramatorsku

Vyjádření prezidenta Ukrajiny Zelenského (na konci blogu) mě docela zaujalo. Tak jsem začal pátrat po časových souvislostech.

Nejprve online zprávy českého rozhlasu:

08.04. 10:45: RAKETOVÝ ÚTOK. Nejméně 20 obětí bylo zaznamenáno po raketovém útoku na vlakové nádraží v Kramatorsku na východě Ukrajiny. Toto místo se používá k evakuaci civilistů. Informaci přinesla agentura AFP.

08.04. 10:56: OBĚTI U KRAMATORSKU. Ruské rakety zasáhly vlakové nádraží v Kramatorsku na východě Ukrajiny, kterou využívají civilisté k evakuaci, oznámila dnes ukrajinská státní železniční společnost. Zemřelo podle ní přes 30 lidí, dalších více než 100 utrpělo zranění, píše agentura Reuters. Agentura AFP uvedla, že podle jejích zdrojů zahynulo nejméně 20 lidí.

Je tedy vidět, že zprávy Agentury AFP jsou zde sledovány stále a případně přebírány.

A teď ruská agentura RIA Novosti (čas mají posunutý o hodinu dopředu, tak uvádím čas v SEČ, tedy srovnatelně s naším rozhlasem):

08.04. 11:35: ASI 30 LIDÍ BYLO ZABITO, když ukrajinské ozbrojené síly zasáhly Kramatorsk raketou Tochka-U.

Pomiňme teď ono lhaní že tento typ rakety Rusové nepoužívají a přitom byl před několika týdny vyfotografován v ruské vojenské koloně. Pomiňme i to, jak okamžitě nastoupila ruská propaganda s tím, že není na snímcích nikde vidět kráter po výbuchu. To bude těžko, když se jedná o kazetovou munici, kdy raketa exploduje ve vzduchu a zasypává vše pod sebou stovkami malých projektilů.

Ale podívejme se na předchozí zprávu z RIA Novosti:

08.04. 10:24: UKRAJINŠTÍ VOJÁCI ZASÁHLI KRAMATORSK raketou Točka-U,  informovalo Velitelství územní obrany DLR na svém telegramovém kanálu.

Všimněte si že v té zprávě není nic o tom, že by dopadla na nádraží plné lidí. A to je přeci informačně nejvýbušnější materiál. Proč to tam není?

Další střípek: První zprávy se v různých chatech objevily v 10:30, tedy asi až 5 minut po výbuchu oznámeném agenturou RIA Novosti. A je divné že to v 10:24 nezaznamenala žádná jiná agentura.

A teď tedy přicházíme k onomu vyjádření prezidenta Zelenského, které tím pádem dává smysl: „Ruští státní propagandisté tak spěchali, aby odpovědnost za útok přenesli na ukrajinské síly, že omylem obvinili Rusko. Agentura RIA Novosti uvedla, že útok byl proveden ještě v době, kdy byly rakety ve vzduchu.

Je to prostě ruská prolhanost, ubohost a zákeřnost. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Flaška | sobota 9.4.2022 16:49 | karma článku: 31,84 | přečteno: 1574x