Blog, který si Tomáš Kubín určitě nepřečte, ale Vy byste měli.

Zamáčkl jsem slzičku, když jsem si přečetl pohnuté osudy rodiny Kubínů. To byl asi účel. Dojmout. Ale spíš pohanět. Takových článků se tu asi vyrojí spousta.

Zásadně nečtu blogy bez diskuse. A pan Kubín asi ví, proč jí neotevřel. Ale v diskusi pod jiným článkem byla má zvědavost přeci jen vybuzena a blog jsem si přečetl. Pan Kubín popisuje a srovnává osudy své vzorové rodiny s rodinou generála Pavla. Petr Pavel, velký komunista, oni velcí chudáci. Jenže to trochu skřípe. Cituji, jak popisuje své rodiče pan Kubín:

„….z vedoucího odboru kultury byl jeřábník a z ředitelky knihovny dělnice...“. A o tom to je.

Rodiče a celá rodina nesouhlasili s invazí v roce 1968 a proto je čekal těžký život, jak srdceryvně pan Kubín následně v celém blogu popisuje. Jenže pokud byla jeho matka před rokem 1968 ředitelka knihovny a jeho tatínek dokonce vedoucím odboru kultury, tak to jaksi byli, řečeno tehdejší terminologií, velmi angažovaní občané. Ba dokonce bych si tipnul, že přinejmenším tatínek musel být členem té správné komunistické strany.

A tu pak zradili a odnesli si to. Oni soudruhům totiž vadili nejen občané pravicově smýšlející, ale o mnoho víc jim vadili ti, co od nich přestoupili na jinou víru. Tuto část životopisu, myslím před rokem 1968, své rodiny pan Kubín taktně zamlčuje.

A soudruzi po roce 1968 zavírali, normalizovali a vyhazovali z práce a škol. Jenže soudruzi před rokem 1968 zavírali, mučili a popravovali.

Pan Kubín uvádí, že emigroval. Opět cituji: "Já jsem dění sledoval z ciziny, domů jsem mohl až po amnestii, která smazala trest za nepovolené opuštění republiky. Kvůli hrozbě trestu za protirežimní tiskoviny jsem totiž skončil v emigraci."

Opět zajímavé. A jak emigroval? Přes dráty se asi neprostřílel. Zakázali mu létat s větroněm (jak popisuje v blogu), aby nemohl přeletět čáru a do ciziny na zájezd ho pustili? Jinak se tam dostat nemohl. A tady ten příběh už skřípe více než dost. 

Netvrdím, že celý ten příběh je celý vymyšlený. Možná trochu obarvený. Ale jen částečně pravdivý. Jenže tu pravou příčinu autor taktně neuvádí. Ale připravme se, že podobných článků se tu bude v následujícím týdnu objevovat spousta. Vždy se přizpůsobí té osobě, kterou bude potřeba nejvíce pohanět.

-------

Aktualizováno 14.01.2023

Dorazil mi mail: "Pan Kubín je zastupitel za ANO v Českých Budějovicích. Na pozadí toho bych řekl, že je jeho článek neskutečně pokrytecký". 

Neváhal jsem a zkontroloval: https://www.c-budejovice.cz/clenove-zastupitelstva

Pokud je to opravdu on (profilové foto Tomáše Kubína na stránkách blogu je spíše skica), tak ale celý ten "dopis" pana Kubína dává úplně jiný smysl a vysvětluje to mnohé. 

Autor: Tomáš Flaška | pátek 13.1.2023 11:48 | karma článku: 34,32 | přečteno: 1808x