Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Tomáše Kubína znám z jiných diskusí. Je pozoruhodné, že mu vadí generál Pavel, ale daleko horší komunista a kágebák Putin nikoliv.Toho naopak brání. Čili obyčejné účelové komunistobijectví.

3 0
možnosti
Foto

Vážený pane Flaška, Váš blog- Tomáš Kubín není příliš inteligentní a dost je pravděpodobné, že s mírou inteligence, kterou vlastníte, by jste se z normalizovaného Československa po roce 1969 na "Západ", bez oficiální výjezdní doložky, nepodíval.

Kdo podle Vás dělal Pražské jaro? Byli to právě komunisté, kteří se pokoušeli o demokratizační změny. Ti taká po okupaci vojsky Varšavské smlouvy srpnu 1968 podepsali 2000 slov a mnozí se v časech Husákovo normalizace octli " u lopaty" nebo např. v lese. Univerzitní profesoři, sportovci, spisovatelé, politici,...

Jmenovat nebudu, je hodně těch, kteří to nezatajují.

Příště se, prosím, neotírejte o osudy lidí, jako je pan Kubín a pište, když toho nemůžete nechat, třeba o přírodě. Jinak to nezní jako Tomáš Flaška, ale jako prázdná lahev.

2 3
možnosti
Foto

Takže komunisti se vlastně snažili napravit to, co sami způsobili. To má být zásluha?

5 0
možnosti
PC

Takových příběhů, jak o tom ve svém blogu napsal a z vlastní neblahé zkušenosti čerpal p. T. Kubín, byly desetitisíce, ne-li přímo statisíce, včetně mediálně známých osobností.

Zaráží mne, že má někdo, kdo se mimochodem neustále staví do role velkého komunistobijce, potřebu něco takového vůbec zpochybňovat a bagatelizovat.

12 3
možnosti
JL

Desetisice, statisice jiste postizeno bylo, ale stejne jako pana Flasku, i me zarazilo jak se pan Kubin dostal na Zapad. Po roku1968 to slo jen kratce v r. 1979, kdyz Caocescu se rozhodl prodavat benzin jen za tvrdou valutu a cestujici vlastnim autem do Bulharska, meli povolen prujezd pres Jugoslavii bez vyjezdni dolozky. Byla to, po r.1948, 1968 treti velka emigracni vlna. Znal jsem lidi kteri si kvuli tomu naschval koupilu auto, jakoukoli herku, jenom, aby to je dovelo do Jugoaslavie.

1 2
možnosti
PV

Podle pana Kubina prisli po 1968 o telefon a ja znam mnoho clenu KSC, co ho jeste v roce 1989 nemeli. A to mu mam verit, ze byli prumerna rodina?

5 4
možnosti
KK

Střílíte vedle. Vlastnictví telefonu nebylo nijak spojené s členstvím ve straně, ale tím, zda do dané domácnosti vedly dráty.

3 1
možnosti
JL

Pane Flasko. Je velmi usmevne cist clanek, vlastne dopis pama Tomase Kubina. Jsem na giskuzni strance iDnes asi 21 let. Nikdy jsem nepsal o vlastni rodine po roce 68, kdy jsem s manzelkou a sest a pul rocnim synem a petiletym druhym synem, prekracoval hranice v Breclave presne na me tricate narozeniny. Odesli jsme legalne na ceske pasy

Ta ukazka naseho rozhodnuti prisla pozdeji. Privitani v Kanade, kde jsme pristali v Torontu, s dvema kufry a z dvaceti dolarovkou s Jacksonem na jedne strane te bankovky. Co nasledovalo, byla ukazka, jak si nas Kanada vazila

Ta ma materska zeme se k nam obratila zady a jeste me a manzelku odsoudila k 18 mesicum nepodminecne. Trest byl vynesen za odebrani nasich synu statu, pro jejich moznost chranit a budovat republiku az dorostou.

Rosudek je stale v mem drzeni a take omilostnen ihned v roce 1990.

Napsal jsem to pro porozumeni k volbe generala jako jedinou moznou osobu na stolec prezidenta. Vsak se stahuje na vsechny ty cleny strany, ktera vedla stat od 68 az po ten listopad 89. Byl to diktat jineho statu a bylo mnoho aktivnich mistnich pomocniku. Ukoncenim tohoto obdobi nam ukazuje indiviudalne, jak obcan reagoval na tento okamzik.

Stat neodsoudil stranu jako skodnou. Nepostavil ty vedouci pred soud a neobvinil je za zradu. Dal jim moznost se zapojit na premene statu v demokracii. A ja to prijal, jako vuli statu v premene bez krveproliti. A jen pro zajimavost, pan Jakes byl mim starostou mesta v padesatych letech.

Snad nakonec priznani. Jiz pred deseti lety , jsem videl kvalitu v generalovi byt prezidentem CR. Doufejme, ze se tentokrat podari.

5 0
možnosti
PL

P71e76t79r 53L66o27r65e39n34c

13. 1. 2023 16:36

Ten blog p. Kubína jsem si přečetl a vyjádřím se jen k jedné jeho části.

Ten počernický stavební prapor jsem poznal osobně a to přesně v letech 1983-84, tj. když tam pisatel byl.

Není pravda, že neměli slušné oblečení na vycházky. Každý voják i u tohoto praporu měl v plechové skříni vycházkovou uniformu vz. 63 a cestou ven z útvaru podléhal vizuální kontrole na rotě i na bráně. Takže do té Prahy ledaže by zdrhali načerno přes plot v pracovním oblečení. Pak jo, ať se stydí, ale nebrečí.

Není pravda, že lampasáci tam byli všichni švihnutí. Pár jich tam bylo superbizarních, ale naprostá většina jich byla normálnějších a rozumnějších než u bojových útvarů - vždyť jim šlo o plnění plánu na stavbách a to nešlo nahnat řvaním na panelplace nebo předstíraným politickým školením.

Jestli je stejně takhle pravdivý celý jeho blog...?

8 1
možnosti
Foto

Tak si říkám, jak by si pan Kubín asi tak představoval, že se měl pan Pavel jako sedmileté dítě zachovat. Asi měl svého lampasáckého tatínka poslat někam, maminku za ním a měl utéct z domova, aby se uvědoměle již ve svém ranném věku přidal k disentu. A ještě by mě zajímalo, jak by řešil věc pan Kubín, kdyby to byl on, kdo by se narodil rodičům pana Pavla. Od narození až po dospělost... :-)

12 2
možnosti
LH

A jak to měl řešit Babiš?;-D

1 1
možnosti
JV

Děláte závěry z vymyšlených domněnek. A vůbec se radši nezmiňujete o Pavlovi. Váš blog je smyšlený blábol, nezlobte se.

6 8
možnosti
Foto

Tak račte ty vymyšlené domněnky uvést a napsat, jak to má být správně.

3 3
možnosti
Foto

J42a27n 86Š42i76k

13. 1. 2023 13:20

Tento typ článků, které píší v poměrně osobní rovině, já jsem hrozně trpěl a měl to těžké a složité, zatímco ty ses proflákal životem, mě moc nebere. Vždycky je za tím cítit nenávist, hořkost, ale hlavně nevyrovnání se s vlastním životem a svými traumaty a prohrami. Často je z toho taky cítit závist. Lidé, kteří opravdu snášeli velká trápení, je málokdy takto veřejně rozebírají. A když už, tak svůj osud neporovnávají s někým jiným a rozhodně ne den před volbami. Hezký den

13 2
možnosti
JV

Mě zase fascinují šedé myši, které propluly normalizací loajálně bez povšimnutí a dnes jsou z nich největší bojovníci. Kdyby psal o Babišovi, tak mu dáte karmu. To je to vaše vidění.

7 9
možnosti
Foto

Pro ty, kteří dobou komančů v klidu proplouvali, byl blog zbytečný, pro ty, kteří měli s komančema co k dočinění, takové opakování. Napravený komunista, vize dnešních dnů a téma voleb.

11 1
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,88
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.