Babiše vyhodíte dveřmi (ze Strakovky) a chce se vrátit oknem (na Hrad)

Dlouho nás pan bývalý premiér napínal a teď to konečně prasklo. Bude kandidovat! To se nám všem ulevilo. Už žádné tajnůstkaření. Ostatně kampaň provádí už celé léto.

A jako vždy to hned začalo zvesela. 1. místopředseda strany Karel Havlíček řekl na televizi Prima: „Domníváme se, že máme rozhodnuto.“ Sám předseda hnutí Andrej Babiš v době, kdy ještě nikdo nevěděl, nebo neměl vědět, že kandidátem bude on, oznámil: „Bude to nezávislý kandidát, bude financován z hnutí“. Kandidát prý nebude přijímat žádné sponzorské dary, jeho kampaň bude financovat hnutí ANO.

Tak to určitě. Podíváte-li se na výroční finanční zprávu hnutí ANO za rok 2021, tak zjistíte na straně 11, že členské příspěvky činily v roce 2020 3.443.000,- Kč a sponzorské dary pak 25.641.000,- Kč. Kdopak jsou asi ti sponzoři? Ale to je vedlejší.

Andreji Babišovi nevyšlo totální nasazení sebe sama i celého vedení hnutí ANO ve prospěch kandidatury Jany Nagyové do Senátu. Byla to zoufalá snaha jak díky její případné budoucí imunitě ovlivnit soudní konání v procesu ohledně farmy Čapí hnízdo. Nevyšlo to, tak teď bude kandidatura na prezidenta. To snad vyjde. Účelovost z toho smrdí na sto honů.

A když pan Havlíček oznamoval, že definitivní stvrzení návrhu musí učinit užší vedení hnutí a proto bude kandidát představen až v pondělí, tak nám ještě tentýž den (v neděli) pan Babiš představil, jak to s tím rozhodováním ve vedení ANO je: Ještě v neděli sdělil, že to bude on osobně.

Ne, hnutí ANO opravdu není jeho majetek, on v něm nemá rozhodovací pravomoc a vše se řídí přísně demokratickými principy. To přeci musí být každému jasné jak facka.

Jednu velkou výhodu v kandidatuře Andreje Babiše na prezidenta ale vidím. Jeho příznivci budou asi těžko očerňovat další protikandidáty tím, že přeci byli v komunistické straně.

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 31.10.2022 6:40 | karma článku: 31,05 | přečteno: 584x