Zpráva dne - levná vejce

Připadal jsem si jak v nějaké komedii. Jako když babky v Slunce, seno běží honem na hřbitov na poradu. Tady se běželo ovšem jinam: do supermarketu pro vajíčka!

Že se děje něco mimořádného, jsem včera před legendárním obchodním domem Bílá labuť zjistil okamžitě. Pohybovali se tady jednotlivci a někteří v ruce, jiní podpaží, třímali plato s 30 vajíčky.

Nijak to se mnou necloumalo. Vedl jsem přítele do vedlejšího vchodu pasáže na thajskou masáž. Za posledních 14 dní už s ramenama a zádovými svaly pěkně "skřípal". Inu, i masér potřebuje občas namasírovat.

Čekala mne hodina čekání.

(Já sám na masáže nechodím, přesně v duchu přísloví: Kovářova kobyla chodí bosa.)

A tak mi blesklo hlavou, že bych se mohl do supermarketu obchodního domu podívat. Stalo se. Jen tak jsem prošel, koupil si vodu - a minul plata vajec v regálu, byla s cenovkou 169,-Kč. Až když jsem platil a ohlédl se, uviděl jsem paletu s vejci a také za mnou platící měl plato za 99 Kč.

Inu, jsem typický Čech a tak jsem se nestyděl.

Vzal jsem to obchodem po druhé a zakoupil jedno z několika málo posledních plat.

 

O čem to vypovídá?

Pro ty jednodušeji uvažující to vypovídá o mé české malosti.

Pro ty ještě jednodušší to bude zdrojem úvah, jaká je vlastně inflace a že takovéto akce jsou jejím důsledkem.

Pro ty, co umějí vidět trochu dál, než na špičku svého nosu, je to znamením, že je někde něco špatně. Přinejmenším v cenové politice. A samozřejmě v maržích... A kdo a proč roztáčí inflaci.

 

Ale to už si přeberte sami. Já si jdu udělat k snídani míchaná vajíčka.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Faltýn | úterý 8.11.2022 8:08 | karma článku: 24,24 | přečteno: 956x