Zkoušení oděvů a prohlížení knih

Sice opět všichni v rouškách, v již otevřených obchodech, ale řešení je to přinejmenším polovičaté. Osobně bych řekl, že tím by se měly zabývat soudy a ne pitominami ohledně nepřijatelných omezení.

PROČ?

Volat po zákazu omezení, navíc když už je po bitvě, může jen hlupák.

Po bitvě sice je, ale válka s koronavirem, není zdaleka dobojována. Osobně se domnívám, že řada opatření byl měla platit - nicméně obchody i OC by se měly otevřít, byť stanoveným bezpečným způsobem.

Otevřít obchody s oděvy a knihkupectví... bez možnosti zákazníkova "prověření" na místě, nezlobte se - to je poněkud nešťastné. Potrefeným se nelze divit.

Přitom i zde by se dala najít řešení - na příklad "odložením" rovnou do boxů. Nikoli poté, co se doma rozhodnou zda zboží chtějí či nikoli.

Jakou to má logiku? Když výsledek je stejný: pro zákazníka. Ale pro obchodníka už nikoli, protože tento systém řadu kupujících odradí.

O knihách nemluvě. Knižní trh je bohatý a kupující se často rozhodují na základě toho, když se do knihy začtou.

Čili je to poněkud absurdní.

Co na závěr?

Na závěr trochu humoru. Protože to je v podstatě stejná blbost, jako ono nedomyšlené nařízení.

Navrhuji zkoušení oblečení před kabinkami. A ohodnocení ostatními z hlediska "slušivosti" oblečení. A knihy pro změnu předčítat všem ostatním nahlas, kteří na místě rozhodnou zda si dotyčný má knihu koupit či ne. Kdo odmítne, půjde do karantény.
 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Faltýn | pátek 24.4.2020 18:22 | karma článku: 20,45 | přečteno: 866x