Víte co je to

30 mikrogramů mRNAvakcíny proti onemocnění COVID-19 (zapouzdřené v lipidových nanočásticích)? Jednovláknová mediátorová (messenger) RNA (mRNA) s čepičkou na 5´ konci vyráběná in vitro nebuněčnou transkripcí z příslušných matricí?

Tedy, abych to uvedl znovu a úplně:

"30 mikrogramů mRNA vakcíny proti onemocnění COVID-19 (zapouzdřené v lipidových nanočásticích). Jednovláknová mediátorová (messenger) RNA (mRNA) s čepičkou na 5´ konci vyráběná in vitro nebuněčnou transkripcí z příslušných matricí DNA a kódující spike (S) protein viru SARS-CoV-2."

To je složení vakcíny, prosím.

Pozlobil jsem tím kamaráda, když se mne přes chat ptal jakou chemii mi dali.

Samozřejmě, že odpovědí byl příslušně kyselý smajlík a tak jsem mu tu značku výrobce rozšifroval.

No a vy?

Vy můžete hádat nebo zpětně googlit, aby to nebyla reklama.

 

Jinak pro pořádek: dostal jsem včera druhou dávku. O té první jsem vám napsal už zde. Tentokrát se sestřička trefila na poprvé; spolu s panem doktorem se zasmáli nějakému tomu mému vtipu. A šel jsem.

Tedy: šli jsme. Neb jsme měli s mým malajským přítelem očkování ve společný den. Následovalo foto "na památku" pro sociální sítě. A šli jsme domů.

 

A co dnes?

  • horečku jsem neměl žádnou (36,6C)
  • ruka mne přestala bolet dnes ráno
  • jediný příznak je únava

Nikde jsem ovšem neblbnul, nepřeháněl to. Po příchodu domů jsem se šel prospat (únava se začínala projevovat) a dál se uvidí.

Pravdou je, že ani teď ani po uvolněních či inkubaci vakcinace nehodlám celou situaci podceňovat a poctivě nosím roušku, kdykoli jsem ve kontaktu s nějakou cizí osobou.

Bezpečnost především.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Faltýn | sobota 26.6.2021 12:01 | karma článku: 13,89 | přečteno: 425x