Svatba, nesvatba - zasedat se musí!

"Sotva jde, ale jde do úřadu," dělali si legraci Voskovec a Werich, když sledovali tehdejší poslance. Dnes, v den svatby budoucího královského páru to budou mít naši poslanci ještě jednodušší... V čem?

Foto: iDnes.cz

Dnešní poslance nikdo moc sledovat nebude. Proč?

"Chléb a hry" je známé přísloví již od antiky. Lid se nacpal nebo pobavil, v lepším případě oboje a vládní garnitura, řečeno dnešním slovníkem, si mohla mezitím dělat, co chtěla.

Být našimi poslanci, kteží rovněž dnes zasedají, pak jásám a raduji se a hlavně bych si naplánoval na dnešek schválení zejména nepopulárních kroků. Se stávající většinou by stejně mohli klidně poslance za ČSSD a KSČ poslat domů a ušetřit na platech. Ovšem, do úřadu se chodí rádo, jak známo.

Jakkoli bývají jednání parlamentu u nás relativně bedlivě sledována našimi médii a ostře pak v dobách různých vládních krizí, tak dneska by neštěkl ani pes - ani kdyby poslanci rozebrali budovu sněmovny a každý si odnesl kousek domů.

Svatba budoucího britského královského páru dokonale zastíní všechno. Takovouhle již nyní odhadovanou sledovanost (2 miliardy diváků v televizi, na internetu i přímo před Westminsterským palácem) neměla ani show Michaela Jacksona nebo Olympijské hry.

V Británii dokonce těm, kdo nemají zájem svatbu sledovat, doporučili televizi ani nezapínat, v Austrálii zase skupina komiků musela zklamaně zrušit své plánované vtipné komentování svatby neboť podobné zlehčující výlevy jsou zakázány. Nicméně to na sledovanosti neubere, naopak to přidá na důstojnosti.

Takže, "hej, křečkové a bařtipáni!", řečeno opět s Voskovcem a Werichem, můžete si dneska prohlasovat, co chcete, dneska po vás mediálně neštěkne ani ten pes.

 

 

Autor: Martin Faltýn | pátek 29.4.2011 9:26 | karma článku: 11,19 | přečteno: 1348x