Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Strašně rád chodím reklamovat

Tedy, aby bylo mezi námi jasno: ne reklamovat. Ale rád chodím s reklamacemi resp. nákupy do jednoho kamenného obchodu internetového e-shopu. Důvod? Čtěte dál... 

Pochopitelně vám neřeknu, o jaký e-shop nebo jeho kamennou prodejnu se jedná. Tolik reklamy ode mne chtít zase nemůžete a bonus od nich za to také nedostanu. Ale v daném případě je to opravdu tak, že dobré zboží se chválí samo. Tedy, pardon, v daném případě, dobrá firma se chválí sama, aneb "lidi si to řeknou". Fakt, že patří mezi dva-tři na internetu nejrozšířenější internetové obchody, mluví sám za sebe. Mají zde široký spotřební sortiment od bílého zboží, přes elektroniku, PC a foto, sport, a tak dále.

Osobně rád navštěvuji jejich stránky nejen když tam chci něco nakoupit nebo porovnat ceny, ale když hledám informaci o zboží vůbec. Mají dobře propracovaný systém popisu zboží do potřebných detailů, ochotně odepisují tazatelům na dotazy a není problém si i přečíst spokojenost či nespokojenost uživatelů.

Takto jsem tam třeba nakoupil luxusní a drahý toaster. Ale dobrý. Přesně v duchu hesla, nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci. Zatoužil jsem po toasteru, maje na paměti mamutí toastery z mé dávné cesty do USA, kde v hotelu toastery pekly jedna radost. Řekl jsem si, že takový nějaký podobný musím mít. Co něco umí a hlavně, co něco vydrží.
A hned jsem si položil otázku: "Kdo jsou největší tradiční specialisti na toasty?" - "Pochopitelně Britové!" Takže má volba padla na toaster dovážený k nám z této provenience. A začal jsem jej hledat právě na webových stránkách zmiňovaného nejmenovaného e-shopu. Můj ohlas? Maximální spokojenost! Toaster totiž umí nejen toasty, ale opékat i bagetu jen z jedné strany, umí rozmrazovat a má také nástavec pro vrchní dopékání pečiva. Navíc má masivní "obal", takže povrch toasteru je na dotyk jen mírně teplý. Díky tomuto toasteru se u mne v mrazáku natrvalo usídlilo předpečené pečivo a nedělní rána si vylepšuji čerstvě rozpečenými mini bagetami. Mňam!
Toaster jsem si ale došel osobně vyzvednout do kamenné prodejny; aspoň jsem tím ušetřil za dopravné, protože i jinak ten toaster stál kolem 1,600Kč.

Pak jsem tam objevil asi o 50Kč levnější toner k mé tiskárně, než v jiném internetovém obchodě. Co by Čecháček neudělal pro 50 korun! Následovala objednávka a další cesta do příslušného kamenného obchodu...

Nato jsem šel reklamovat toaster, po roce a půl. Vina byla, přiznávám, z části na mé straně - zasekl se mi kousek chleba a uvolnilo se něco v mechanismu; zkrátka toaster nesepínal lamely na přidržování pečiva a tudíž nepekl. Následovala tedy další cesta - tentokrát reklamační, do již známého obchodu.

A po měsíci a půl (slečna s velkými omluvami zapomněla poslat email) jsem tam šel opět - vyzvednout opravený toaster. Málem jsem upadl, když dovozce reklamaci vyřešil tím, že poslal zcela nový kus! Paráda. Od té doby opět vesele toastuji a rozpékám dál.

Při té příležitosti jsem tam zakoupil malý "blogerský" fotoaparát, který jsem tady již představil. Ukázalo se ale, že něco není v pořádku, protože fotoaparát špatně ostří. Následovala tedy další reklamační cesta do oné kamenné prodejny e-shopu.

A dnes si jsem si byl vyzvednout z opravy fotoaparát. Upřímně řečeno: zatím jej budu testovat. Postupně ale docházím ke zjištění, že ten fotoaparát nestojí za nic a dobře mi tak. Budu to muset ještě konzultovat.

Ale i tak:

Jakkoli do onoho obchodu není cesta pro mne úplně jednoduchá, jezdím tam rád. Důvod?

Asi si řeknete, že si z vás dělám dobrý den, protože píšu celou dobu o voze a pointa je najednou o koze. Ale i tak to v životě bývá a kdybych vám tu pointu prozradil předem, tak byste mi to také neodpustili. Člověk si nevybere.

Proč tedy rád jezdím reklamovat (ale i nakupovat) právě do onoho obchodu?

Vysvětlení je poněkud kuriozní.

Tramvaj mne vyhodí dobrých 500-800 metrů od obchodu. Tam musím dojít hezky pěšky, pěkně přes křižovatky a pár ulic... Co je ale podstatné: po 50 metrech od tramvajové zastávky je rohová cukrárna.

Ne ledajaká! Je totiž spojena s učňovským střediskem. A když jsem jednou cestou do onoho kamenného obchodu do této cukrárny zabrousil, neodolal jsem a nedůvěřivě si zakoupil zákusek. Proč nedůvěřivě? Je mi líto, ale všechny ty cukrářské výrobky supermarketů... bohužel, občas i "firemních" cukráren, jsou prostě doháněny umělými a rostlinými tuky a na chuti je to nekompromisně znát.

Zato tady? Nikoli! Vše jsou pěkně "staré" a hlavně poctivé receptury. Chuťově neomylně připomínají zákusky mého mládí. Stejně tak chlebíčky. Obojí si přinést domů je prostě lahoda. A proto se tam od té doby nikdy nezapomenu zastavit cestou, kdykoli jdu nakupovat nebo reklamovat. Domů se pak vracím nejen s pořízením něčeho v onom kamenném obchodu. Současně s tím něco zakousnu tam a hlavně: s sebou vláčím tu zákusky, tu chlebíčky a nejčastěji tedy obojí... a někdy mám podezření, že mi doma ty věci "rozbíjejí" schválně, aby si zase mohli na něčem dobrém z lahůdek a cukrárny pochutnat.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Faltýn | úterý 24.8.2010 15:35 | karma článku: 19,78 | přečteno: 2220x
  • Další články autora

Martin Faltýn

Thajsko a Malajsko - tři týdny ve střehu 2

Třítýdenní cesta do Thajska a Malajsie mi dala tentokrát opravdu zabrat. Působil jsem spíše jako doprovod a delegát, než jako účastník dovolené. Osudu zkrátka člověk neunikne.

10.5.2024 v 8:08 | Karma: 15,79 | Přečteno: 267x | Diskuse| Cestování

Martin Faltýn

Thajsko a Malajsko - tři týdny ve střehu 1

Přiznám se, že teprve nyní jsem jakž takž získal odstup od třítýdenní cesty do Thajska a Malajsie, kde jsem působil spíše jako doprovod a delegát, než jako účastník dovolené. Osudu zkrátka člověk neunikne.

2.5.2024 v 8:08 | Karma: 14,49 | Přečteno: 333x | Diskuse| Cestování

Martin Faltýn

Může za odmítnutí jednání o důchodech rozchod Andreje a Moniky?

Médii probíhá informace, že hnutí ANO odmítlo se zúčastnitní jednání od důchodové reformě. Prý je vláda rozhodnuta prosadit své tak jako tak. Není za tím ale něco víc?

20.4.2024 v 9:59 | Karma: 24,31 | Přečteno: 811x | Ostatní

Martin Faltýn

Než kočička vejce snese...

Cože? Vy neznáte jak je to dál? A vy nevíte, že kočka snáší vajíčka? Vážně jste o tom nikdy neslyšeli? Tak to čtěte dál...

17.4.2024 v 12:05 | Karma: 15,57 | Přečteno: 356x | Diskuse| Ostatní

Martin Faltýn

Kniha jako zjevení

Občas daruji i knihu. Jen tak. Buď chci udělat někomu radost nebo přinést užitek. A nemám ani problém darovat někomu knihu ze své stávající knihovny. Včerejší „darovací akt“ mne ale dost překvapil.

11.4.2024 v 9:49 | Karma: 15,55 | Přečteno: 475x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Geopolitický rébus. Požár v pacifické državě Francie přifukuje Ázerbájdžán

17. května 2024  12:52

Francie má problém. A neřeší ho na dohled Elysejského paláce, ale na druhé straně planety. V Nové...

S nožem v ruce otevřel dveře cizího auta, řidiče v něm bezdůvodně pobodal

17. května 2024  12:45

Mladík v Rokycanech se obrátil na policisty s tím, že jede autem po městě a vidí na ulici muže,...

Jak dostat zaměstnance z nemocenské. Stát chce uzákonit lékaře ve firmách

17. května 2024  12:44

Premium Méně lidí na neschopence, vyšší produktivita práce, vyšší výnos daní. Takové jsou cíle připravované...

Policie vyšetřuje požár skladu olejů v Kladně jako ohrožení z nedbalosti

17. května 2024  12:42

Požár skladu olejů Kladně, při kterém ve čtvrtek vznikla zhruba čtyřicetimilionová škoda, policie...

  • Počet článků 1310
  • Celková karma 16,13
  • Průměrná čtenost 1150x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.