Smilnit zakázáno

Zatímco v Praze pomalu kulminuje akce s názvem Prague Pride, kde ovšem dvě akce zakázal přímo kardinál Duka - na Slovensku arcibiskup suspendoval faráře, který si pořídil přítelkyni a má s ní dvě děti.

V dnešní době si zkrátka nevyberete. Jakýkoli odklon od "oficiálního standardu" je zkrátka solí v očích všem normo-moralistům, jako by to byl jejich osobní problém. Tito "strážcové morálky" si odmítají sáhnout do svědomí a ponejvíce poplašně bijí na buben ti, kterým nebylo dáno nebo přáno. Nezmění ve skutečnosti nic. I kdyby se uzakazovali.

Kardinál Duka sice zakázal dvě akce, ale víru gayům a lesbičkám zakázat nemůže. Protože jejich víra je silnější než Dukova snaha odmítat spojení dvou akcí Tomáše Halika s Prague Pride - neb se jedná o sexuální orientaci pro církevní úřad evidentně nežádoucí. Pěkné farizejství, což? Plná ústa lásky k Bohu, ale běda tomu, když ji projevuje někdo pro církev tzv. nevhodný či nehodný. A tak katolický úřad vítězí nad vírou, kterou jedinou zakázat nemůže. Naštěstí.

Stejně jako slovenský arcibiskup nemůže zakázat dvěma dětem, aby přišly na svět, byť je jejich otcem kněz. Ten porušení celibátu sice odnesl suspendováním, ale na jeho osobním štěstí to mnoho nezmění. (Na arcibiskupovu omluvu budiž řečeno, že vědom si svého úřadu asi ani jinak jednat nemohl - a jeho osobní názor se určitě nedozvíme).

Naštěstí tedy existují jisté lidské zákony, které jsou silnější než všechny úřady světa. Tak trochu je to podobné pohádkám, kde láska vždy zvítězí.

Poraženým pak sice není sťata hlava, jako např. devítihlavému drakovi princem Bajajou, ale vděku se za své zákazové činy nedočkají. Spíše někdy jen posměchu. Aspoň, že dnes autory za tyto jejich projevy nemůže nikdo zavřít, natožpak upálit na hranici. Tak se aspoň pobavte na jejich účet a těm, kdo setrvávají ve své víře navzdory církevním úřadům, přejte ať v srdci nesou svoji víru dál.

 

 

Autor: Martin Faltýn | úterý 11.8.2015 18:48 | karma článku: 12,99 | přečteno: 1104x