Muj kocour je "slavnej" na věky.

Je to neuvěřitelný! Můj kocour se stal "slavným na věčné časy". Jak? Díky českému Street View na Google Maps!

Přišel ke mně zcela nenápadně, v podobě vánočního daru, prý abych nebyl sám a měl se o koho starat.

Od té doby je se mnou už 10 let.

Stal se součástí mého života, či možná spíše, já se stal součástí jeho života. Kdo máte a znáte kočky, víte o čem mluvím. Má dokonce svůj blog a ukázky z něho vám slibuji už hodně dlouho... třeba na ně už brzy dojde, až mi dojde jiný "materiál"...

Kocour se jmenuje Kryštof, ale nejčastěji na něj volám "ko-COU-ree"... asi tak jako dělal kocouří ozvěnu František Filipovský, když namlouval kocoura v Trnkově Zahradě - v animovaném seriálu výtvarníka Miroslava Štěpánka a režiséra Břetislava Pojara. Velká škoda, že zůstal tenhle seriál nedokončen a není mým cílem ani úkolem hodnotit příčiny. Faktem je, že jsem tím seriálem byl fascinován - jak pro úžasné výkony dámských představitelek kluků, tak právě nevšedním kocourem Filipovského.

Od té doby někdy i šišlavě volám na Kryštofa: "kočour" - přesně ve stylu nejmladšího z kluků Zahrady.

Jak známo, kočky mají svou hlavu a Kryštof, pokud vůbec laskavě přijde, tak na mé zavolání přijde většinou velmi neochotně - bezpečně ovládá všechny intonace mého hlasu a ví, kdy jej (marně) lákám, že se bude dělat nějaká ta hygiena, jako např. stříhání drápů... nebo kdy jej lákám na něco k snědku (pokud to není zrovna ryba, kdy je na stole dřív než vyndám mraženou rybu a zavřu dveře od lednice - jak to dělá se mne neptejte, nevím). Jediné co na něj působí a dokáže ho vyhnat i z jeho oblíbeného místa za oknem, jsou jisté sušenky - jsou na čištění zubů, ale to není to hlavní. Podstatné je, že jsou z ryb.

Jinak ho z jeho místečka za oknem nikdo a něco jen tak nedostane.

Tak se také stalo, že když Google fotograficky mapoval ulice Prahy a posléze před nedávnem otevřel Street View, zachytil i mého kocoura - jak se vyhřívá na sluníčku za oknem. Pravda, moc zřetelně tam vidět není - ale je tam! A tak se stal slavným! Na věčné časy, tedy přinejmenším, pokud bude Street View fungovat a pokud nedojde k nějaké aktualizaci. A tak je na tom foto a bude tam. Mám z toho pochopitelně radost a jsem na to patřičně hrdý, ale pro jistotu jsem vám kocoura na foto označil červeným kroužkem. Protože rozlišení není moc dobré. Ale musíte mi věřit, je to on!

 

Informace o Street View najdete na iDnes, v rubrice Technet. Jistě ale pochopíte, že jsem na foto "vyretušoval" identifikační údaje místa, kde bydlím. Podívejte se raději, pokud jste z Prahy, Benešova, Berouna, Poděbrad, Příbrami či Mělníka nebo Brna, podívejte se na místo kde bydlíte - třeba tam bude zachycen také někdo z vaší rodiny a bude tak slavný. Mně se to poštěstilo s mým kocourem.

 

Autor: Martin Faltýn | čtvrtek 8.10.2009 4:07 | karma článku: 16,88 | přečteno: 1725x