Jak to vypadá v olympijském Tokiu?

Nevím, co všechno se dozvíme z olympijského vysílání České televize. Zatím se spíš dozvídám negativní zprávy kdo všechno je pozitivní. Jak to tam ale vypadá a jak se tam žije?

Ve zpravodajství ČT jsem zatím jako extra viděl jen stand up redaktora Tomáše Budky. Výkoný ředitel ČT Sport Jiří Ponikelský si stěžuje, že jede na OH Tokio nejmenší televizní výprava všech dob "pouhých" 28 lidí.

Jako na dosavadní zprávy typu "kdo může a kdo nemůže" a rozhovoru z lůžka nemocného Širůčka, mi to naopak přijde docela hodně lidí.

Zatím je to ČT olympijské zpravodajství docela slabota a hlavně nuda.

Pan výkonný ředitel Ponikelský se nicméně nechal slyšet, že o to hlavní nepřijdeme. A že se podařilo vyjednat i JEDNO opakování, prý kvůli časovému posunu s tím Japonci souhlasili.

Jednou a dost.

Jinými slovy, veřejnoprávní ČT koupila ten nejlevnější vysílací balíček a něco málo ukecala navíc.

Za 139 Kč měsíčně mi to přijde jako docela bída. A nemyslím si, že by to bylo lepší, ani kdyby poslanci zvedli poplatek (daň) na 150 nebo i 200 měsíčně.

 

Chcete-li vidět, jakto tedy v Tokou teď olympijsky vypadá, musíte hledat jinde. Naštěstí dnes už existují i jiné zdroje než ten náš veřejnoprávní moloch.

Takže se můžete podívat na videoblog anglického skokana do vody, mistra světa a prakticky trojnásobného olympionika jménem Tom Daley. Ostatně o něm občas píše také iDnes, i když zrovna bulvární story z osobního života mne nezajímají.

Zato mne zajímá YouTube profil Toma Daley, kde svém nejnovějším příspěvku zve všechny na Olympic Village Tour. Podíváte se do olympijského pokoje, okolí hotelu, jídelny, shopping části...

Stačí kliknout zde.

Video je vybaveno titulky a můžete samozřejmě použít i jejich překlad do češtiny.

Aktuálně má video k dnešnímu ránu 8:45h přes 90 tisíc shlédnutí a to vyšlo teprve 21.7.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Faltýn | čtvrtek 22.7.2021 8:08 | karma článku: 11,39 | přečteno: 350x