I křehký Pierre Richard je drsný Charlie

I známý francouzský komik, který se u nás proslavil svými rolemi křehkých popletů v řadě komedií, nezůstal k událostem v Paříži lhostejný.

Ať už ztvárnil jakoukoli roli v době své slávy, skoro vždy se jednalo o postavu tápající, rozporuplnou, naivně romatickou... hledání cest a místa v životě jeho hrdinové nikdy neměli snadné. Snad právě proto dokázali vždy pobavit, protože nám dovolovali smát se slabším stránkám našeho vlastního já.

Pokud se jeho hrdinové s někým spojili, musel to být pokud možno ještě větší popleta ba přímo trouba (Jean Carmet) nebo naopak neúprosný drsňák (Gérard Depardieu). V obou případech sloužili křehkým Richardovým hrdinům jako štít před valícími se událostmi, jimž se tito museli postavit.

Kdo někdy viděl Pierre Richarda v civilním životě - až již v médiích nebo dokonce osobně - mohl být Richardovou osobností zaskočen. Cílevědomý, sebevědomý, rázný herec, režisér a jedním slovem tvůrce. Umí si jít za svým cílem, ve svých výrocích je nekompomisní. Pravý opak postavy, jejíž prototyp ztvárňuje na filmovém plátně.

 

Proto mne ani příliš nepřekvapilo, že se i Pierre Richard obdobně postavil celou svou tvůrčí osobností i k právě uplynuvším událostem Charlie Hebdo v Paříži.

Jelikož zde není možné přímo umistit odkaz na jeho video, přidávám sem alespoň odkaz i foto z tohoto jednoznačného, nekompromisního dvouteřinového videa - ano, zcela v protipólu křehkým filmovým hrdinům tohoto neuvěřitelného tvůrce, který nedávno oslavil osmdesátku.

 

VIDEO Z FACEBOOKU PIERRE RICHARDA

 

 

 

Foto: Facebook Pierre Richarda.

Autor: Martin Faltýn | neděle 11.1.2015 11:20 | karma článku: 10,72 | přečteno: 513x