Česká televize opět perlí

Tentokrát prostřednictvím svého zpravodaje Jakuba Szántó, který se toho času nachází v Kyjevě a zpostředkovává nám odtud "zasvěcené" informace.

"Na náměstí jsou v tuto chvíli už jen několik stovek, možná tisíc demonstrantů." - takto zahájil ve Studiu 6 víkend své ranní korespondenční hlášení redaktor a reportér zahraniční rubriky České televize a též vedoucí vydání pořadu Události. Alespoň podle těchto stránek ČT - možná by potřebovaly aktualizovat.

No, tak kolik jich tam vlastně je, pane zpravodaji?

A který vítr Vás tam, u všech všudy, zavál? Ještě vloni o Vás psali oslavné články jako o hrdinovi v Tel Avivu a najednou Kyjev!

Pochopitelně nic proti. Zpravodaje ČT v Kyjevě potřebuje a mně se dokonce podařilo před lety zachytit tehdejšího zpravodaje Miroslava Karase v akci.

 

Měl jsem dokonce to štěstí, že jsem mohl zachytit vlastně úplné začátky tzv. oranžové revoluce roku 2007.

 

A tak mám k ukrajisnkým událostem i poněkud osobní vztah. Proto mne překvapil onen odhad Jakuba Szántó: "několik stovek, možná tisíc". Tohle vypustí z úst zkušený zpravodaj? To jej za ta bohatýrská léta nenaučili "policejní čtverec"? Spočítáme v daném prostoru počet lidí a pak odhadneme kolikrát se tento prostor vejde do dané plochy. Rozhodně by tím nemělo vyjít Szántóovo hausnumero "několik stovek, možná tisíc". (Když už nic jiného, tak v češtině "tisíc" není "tisícovka".)

 

No a ještě jeden výrok, kterého se pan Szántó toho rána odpustil. Revoluce prý začala kvůli osvobození Tymošenkové z vězení.

Má cenu tenhle výrok kvalifikovaného zpravodaje vůbec komentovat? Neměl raději zůstat v Tel Avivu? Tam by mu ale asi za podobný nesmysl pěkně přinejmenším vynadali.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Faltýn | neděle 23.2.2014 9:55 | karma článku: 24,35 | přečteno: 2125x