13-08-13 aneb Budete mít dneska štěstí?

Dnes je poněkud unikátní datum: 13. srpna 2013. Datum obsahuje hned tři šťastná čísla a jistě se na něm vyřádí i numerologové a mystici neb numerologickým součtem data se jedná o mocnou devítku.

Už si nepamatuji, na co to za starých časů bývala reklama, možná na nějakou to sportku, ale slogan "Šťastná třináctka!" mi neomylně utkvěl v hlavě. Jednak pro svoji sugestivnost, jednak to bylo v době, když ona "šťastná třináctka" jezdila k nám domů... tedy do Hloubětína.

Jakkoli indičtí sikhové jsou ti, kdo věří v její šťastnost, v našem evropském povědomí má spíše opačný význam. Spočítejte si, v kolika hotelích jste našli pokoj č. 13 nebo 13. patro... atd., a to nemluvím o pátku třináctého. Lepší je si to tak nebrat a spousta lidí věří v pravý opak.

Naštěstí je tedy dostatek těch, kteří věří ve šťastnost třináctky. A dvě třinácty by mělo být tedy dvojité štěstí!

V naší evropské kultuře máme jako další šťastné číslo sedmičku, ale naopak Číňané za šťastnou považují osmičku - jaksi celkově. Věří totiž, že jim přináší bohatství a peníze. A tak řada z nich musí mít v mobilním čísle alespoň jednu osmičku.

Numerologicky je dnešní dne "devítka". To je symbol duchovnosti. Je to také analytičnost. Tato devítka - to je také síla a odolnost. A velkorysost, byť v sobě skrývá i rozporuplnou mohutnou energii, kterou je třeba usměrnit. Devítka volá po vzájemném porozumění, odpovědnosti vůči sobě samému i lidem kolem nás.

 

Astrolog Rudolfa II v Císařově pekaři praví, že "hvězdy dnes doporučují rohlíčky obzvláště vypečené"...

A tak by vám rád nejen doporučil, ale i popřál dnes spoustu štěstí, vzhledem k těm dvěma třináctkám, spoustu bohatství osmičky a pochopitelně odpovědnost za sebe i za jiné a silnou odolnost dnešního devítkového dne.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Faltýn | úterý 13.8.2013 8:30 | karma článku: 9,42 | přečteno: 351x