Chybí nám Churchill

Všechny články o běžencích by se daly v podstatě shrnout do jedné věty: planeta je přelidněná, bohatých je hrstka, chudých většina, svět se dal do pohybu. Diví se tomu snad někdo? 

Tohoto logického vývoje ale mohou využít a patrně i využily výbojné skupiny, hnutí, ideologie. proti kterým je třeba zakročit.

Musím říci, že v minulosti mě smrt vysokého světového představitele nějak zasáhla pouze ve dvou případech. Byl to papež Jan Pavel II. a princezna Diana.

Karol Wojtyla mě oslovil nejen proto, že v mládí běžkařil, ale že se jako první omluvil za církev ohledně holocaustu a jiných zvěrstev. Podotýkám, že nejsem věřící(praktikující víru)

Lady Di, ač kontroverzní, měla šmrnc a lidské kouzlo a duši.

Ze zesnulých politiků z historie jsou mými favority J.F.Kennedy - za odvrácení kubánské krize a W. Churchill - za klíčovou změnu vývoje II.WW.

W. Churchill si svoji slávu a popularitu získal právě díky válce, kdy nebylo jiné řešení. V době míru by byl pravděpopodobně obyvatelstvem nenáviděn, podobně, jako ,,železná lady" Margaret Tchatcher.

Po ,,sametu" jsem často slýchával: ,,budete si těžko zvykat na západní móresy." Už tehdy jsem připomínal, aby se oni spíš nenaučili rychleji ty východní. Další vývoj tomu plně nasvědčoval. Na trajektech přes kanál La Manche panovala ještě na začátku devadesátých let poklidná, gentlemanská atmosféra, než ji definitivně převálcovala chaotická drzost z východu. Nacisté ze za války při postupu Evropou taky nemínili příliš přizpůsobovat. Byla to ale kultura pro Evropu daleko bližší. O tom svědčilo množství kolaborantů i celých spojeneckých zemí na začátku války.

Africká a arabská ,,kultura", jež se na nás nyní valí, je od evropských standartů na hony vzdálena. To říkám i přes to, že Afrika je odjakživa mým snem. Není pro ni nikterak problémem praktikovat otrokářství, jež bylo vždy přisuzováno bělochům.Její invaze je pro nás opravdovou hrozbou nejen materiální a duchovní ale hlavně zdravotní.

Proč se nebráníme? I zde se projevuje stádnost lidí, jež čekají, co na to jejich politici. Ti nás zatím chlácholí řečmi o integraci. Přitom je známo, že mnohá, zvlášť kočovná etnika se nepodařilo integrovat za tisíc let.

Chybí nám Churchill!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Roman Enders | čtvrtek 4.2.2016 11:28 | karma článku: 38,53 | přečteno: 2451x
  • Další články autora

Roman Enders

Pat a Mat v reálu.

17.2.2024 v 14:58 | Karma: 23,29

Roman Enders

Highway to Hell

20.1.2024 v 13:09 | Karma: 9,98

Roman Enders

Veřejně stravovací dobrodružství

29.12.2023 v 11:46 | Karma: 18,97

Roman Enders

Pojedou další vlaky...

23.12.2023 v 12:04 | Karma: 19,65