Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ach, ten dnešní svět

Tak a je to tu. Nastal čas změn. Krásné počasí je za námi ( dá se mluvit o dosavadních tropických podmínkách jako o krásném počasí?...) a podzim se k nám přiblížil zase o trochu blíže. S chutí a napětím si počkám na svérázné (pro mě neznámé) ženy v pokročilém věku, potkám -li je zítra, které mimo jiné, že odsoudí válku v Gruzii, dále si zanadávají na  zdražení cen benzínu, pak mimo jiné obrátí list na počasí. S jistým radostným očekáváním a nadšením přijmu jejich bujarou konverzaci týkajících se změn počasí a v povzdálí budu sledovat jejich úchvatný tématicky zaměřený ryk. Nejvíce mne totiž baví fakt, že je v podstatě jedno jaké je počasí, důležité však je, pokud si na něj dotyčná může zanadávat a vypovídat svému spoluposluchači (většinou si pak vzpomenu na jednu postavu z Krakonošovi pohádky, kdy bylo něco až moc kyselé a nebo naopak až moc sladké…).

Tak a je to tu. Nastal čas změn. Krásné počasí je za námi ( dá se mluvit o dosavadních tropických podmínkách jako o krásném počasí?...) a podzim se k nám přiblížil zase o trochu blíže. S chutí a napětím si počkám na svérázné (pro mě neznámé) ženy v pokročilém věku, potkám- li je zítra , které mimo jiné, že odsoudí válku v Gruzii, dále si zanadávají na  zdražení cen benzínu, pak mimo jiné obrátí list na počasí. S jistým radostným očekáváním a nadšením přijmu jejich bujarou konverzaci týkajících se změn počasí a v povzdálí budu sledovat jejich úchvatný tématicky zaměřený ryk. Nejvíce mne totiž baví fakt, že je v podstatě jedno jaké je počasí, důležité však je, pokud si na něj dotyčná může zanadávat a vypovídat svému spoluposluchači (většinou si pak vzpomenu na jednu postavu z Krakonošovi pohádky, kdy bylo něco až moc kyselé a nebo naopak až moc sladké…). Tyto ženy a také někteří z nás jsou lidmi, které mám z upřímné potěchy rád. Ne že bych snad byl nějakým způsobem škodolibý, spíše jsem obveselen faktem, kdy se lidé dokáží rozhořčeně zlobit nad věcmi, které jsou přece tak přirozené… Stejně tak jako po dni přijde noc, tak po teple přijde zima.  Lidské plemeno nemá rádo změny, obzvlášť pak, pokud se týkají jejich každodenního života. Co však dělat? Nejspíše nic. Přinejmenším si o tom aspoň popovídat a politovat se.  Člověk, aspoň ten typicky český, má takovou vlastnost, kdy porovnává současnost s minulostí – „Jo, to když já byl v tvém věku tak stál nanuk dvě koruny…" Cožpak si ale tito lidé neuvědomují, že někdy za deset let budou o dnešku mluvit jako o senzační době, kdy stál nanuk „pouhých“ 20 korun? Je to boj s větrnými mlýny, proto mi odpuste, když Vás někdy potkám a mírně se na Vás pousměji. Není to drzostí, je to jen tím, že mi to přijde úsměvné… život je změna a změna je život…. 

A propo. Včera jsem viděl běžet na olympiádě muže na 100m a byl vytvořen nový světový rekord. Pan komentátor spekuloval o tom, kam až je možné zajít, kde je lidská hranice pro překonání lidských možností… A mě napadlo, jestli to není uplně jedno.

 Ale na druhou stranu by si zítra milí pánové nebo milé dámy neměli o čem povídat…  Pokud ovšem nepřijdou opět tropické dny!

Autor: Aleš Durďák | sobota 16.8.2008 22:34 | karma článku: 8,18 | přečteno: 836x
  • Další články autora

Aleš Durďák

Privatizace školství? (téma k povinné maturitě z matematiky)

Na základě životní zkušenosti se pro mě matematika nikdy nestala bytostně důležitou disciplínou. V pracovním životě jsem se uplatnil díky znalosti jiných oborů.

19.2.2017 v 19:45 | Karma: 16,72 | Přečteno: 1055x | Diskuse| Společnost

Aleš Durďák

Český sport zoufale volá o pomoc. Co se vlastně stalo?

V noci ze 14. na 15. dubna 1912 se potopil Titanic. Odhady utonuvších pasažerů čítaly na 1500 pasažérů. Kapitán Edward John Smith měl v plánu poslední plavbu. Ta skutečně byla poslední, ale jinak než si tento nebožák představoval.

9.7.2016 v 15:14 | Karma: 22,55 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Aleš Durďák

Můj příběh: Jak jsem zhubl 7kg za měsíc!

Před šesti lety jsem se mohl pochlubit sportovní a vypracovanou postavou. Od dokončení výšky, usazení se v novém bydlišti a rozkoukání se v pracovní karieře uběhlo hned několik pořádných kil. Při mnoha neúspěšných pokusech o navrácení se do formy, které měly slibné začátky, jsem na konci vždy zažil nepříjemný jojo efekt a vážil jsem ještě více než na začátku. Na vině bylo několik faktorů. Snažil jsem se hrdinsky nejíst či sportovat i několikrát za den. Jeden extrém stíhal druhý a nebylo se co divit, že to vždy končilo tak neslavně. 29.5.2013 jsem však vyzkoušel systém, který u mě konečně zabral. Popravdě jsem si od toho nic nesliboval, protože to už byl několikátý pokus. Výsledky po prvním měsíci však mluví za vše, takže nezávisle na mých osobních pocitech můžu kladně bilancovat . Protože sto lidí má sto chutí a kritiků je všude jako hub po dešti, musím ihned konstatovat, že jsem tento článek sepsal na základě žádosti mnohých známých, kteří jsou zvědaví na postupy, které jsem pro dosažení výsledků aplikoval. Také bych chtěl tímto souhrnem rad a tipů motivovat všchny ty, kteří „již všechny diety vyzkoušeli a žádná jim nepomohla“.. Tady je několik bodů, které zvládne každý:

4.7.2013 v 0:39 | Karma: 14,88 | Přečteno: 899x | Diskuse| Sport

Aleš Durďák

Uvolněte se, prosím...nebo raději ne

Karel Šíp získal a víkendu dvě divácké ceny TýTÝ a nutno říci, že zaslouženě. I přesto, že prohlásil, že s Krausovou talkshow nesoupeří za sebe musím říci, že to není ani potřeba. Karel Šíp je prostě třída. Ještě před rokem jsem měl velmi rád také pořad Uvolněte se, prosím. Avšak ty doby už jsou dávno pryč. TýTý mi jen potvrdila, že se Krausův čas začíná naplňovat.

2.4.2010 v 18:00 | Karma: 19,48 | Přečteno: 1466x | Diskuse| Společnost

Aleš Durďák

Brzy ke mně přijde nájemný vrah

Víme všichni, co nabízejí televize a časopisy dnešním teenagerům?

7.3.2009 v 12:55 | Karma: 19,23 | Přečteno: 790x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57,  aktualizováno  19:44

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1852x
Články na politická, ale také společenská témata.

Seznam rubrik