Stávka učitelů byla nezákonná!

Stejně jako se pohybovali za hranou zákona všichni ti, kdo včera zastavili práci a vyjádřili tak svůj postoj ke krokům naší vlády. Vláda Petra Fialy by měla všechny žalovat!

Jsem přesvědčen o tom, že naše soudy by dokázaly v tomto případě rozhodnout (samozřejmě v neprospěch stávkujících) výrazně rychleji, než zatím neuměl rozhodnout soud ústavní ve věci snížené valorizace důchodů v červnu tohoto roku.

Nebo už to nějak dopadlo?

Proč byla stávka nezákonná? Naše legislativa uznává stávku totiž jen v souvislosti s kolektivním vyjednáváním. A ta pravidla, za kterých je možno tento protestní akt legálně uskutečnit, jsou postavená tak, že to v podstatě nejde. S tím se ale tluče Listina základních práv a svobod, která stávku připouští, a to v podstatě zcela bez jakýchkoli pravidel.

Takže co jsem napsal v nadpisu příspěvku neplatí. Ach jo. Každopádně jsou stávkující vyděrači, teroristé, zločinci, kteří si – pokaždé – berou někoho zcela nevinného jako rukojmí. Nakonec i ministr školství Bek se předevčírem omluvil za pozici rukojmích rodičům dětí, které v pondělí nešly do školy. Panu ministrovi ale zjevně nevadí, že má binec v tarifních tabulkách, kdy mu nesedí cifry v nejnižších tarifech s minimální mzdou.

ODS, jež byla ve volbách jakousi zdviží pro TOP 09 a KDU-ČSL, v průzkumu veřejného mínění společnosti STEM předstihl teď i Okamura se svou SPD. Podle Fialy jsou sice nějaké průzkumy veřejného mínění zcela ničemnou záležitostí a nevypovídají nic o budoucím skutečném výsledku voleb, nicméně naprosto stejně mluvil kdysi i Topolánek a Nečas. A oba pohořeli.

Osobně si myslím, že současná vláda – a já naprosto odhlédám v tuhle chvíli od různých (drobných…) korupčních kauz, v nichž se snad kromě Pirátů všichni vesele máchají – za dva roky (ty ještě vydrží) odejde do opozice. Máme tak před sebou dva roky, kdy nám do smíchu nebude. A další minimálně čtyři roky nové vlády, která ty maléry dnešní vládní koalice bude muset nějak sanovat.

Jsem přesvědčen o tom, že by této zemi bylo nejlépe, kdyby se hnutí ANO dokázalo domluvit s ODS.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Ďuran | úterý 28.11.2023 0:00 | karma článku: 23,50 | přečteno: 920x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99