Naše vláda je dobrá!

Přečetl jsem si kdesi, jak je naše vláda dobrá, protože se o ní neví. Z ministrů je běžný člověk schopný jmenovat sotva třetinu.

Už to tady někdo z blogerů glosoval…

Já jsem po parlamentních volbách avizoval, že na to, aby nové vedení země ukázalo, že je kvalitnější toho předchozího, je nějakých „sto dní hájení“ málo. A sám pro sebe jsem dal Fialovu kabinetu rok. Což, alespoň tady na blogu, většinově dodržuji, věci, jež mne „zaujaly“, téměř nekomentuji.

Občas mi to ale nedá…

Jsem toho názoru, že naprosté většině lidí je naprosto buřt, jestli je premiérem Petr nebo Pavel (tady Andrej…). Zajímá je především pohled do vlastní kešeně a co si za ty papírky, které obsahuje, pořídí. Pravda je taková, že je toho čím dál míň.

Samozřejmě za to může Pavel (chápej: Andrej…), samozřejmě za to může válka na Ukrajině. Schválený a tolik oslavovaný dramaticky snížený deficit státního rozpočtu je pro letošní rok pravděpodobně záležitostí z říše snů, připravovaný rozpočet pro rok příští (a další plánované…) o avizované rozpočtové odpovědnosti - myslím si - taky příliš nehovoří. Když už to s nevolí komentuje i Miroslav Kalousek („Vláda Andreje Babiše za své funkční období zadlužila ČR o obludných 813 miliard korun. Vláda Petra Fialy zatím projektuje zadlužit ji za své období nejméně o 350 miliard více. Stane-li se to realitou, bude to ekonomicky špatně a politicky blamáž.“), tak to zřejmě o něčem vypovídá.

A to se Fialova vláda může modlit ke všem svým bohům, že to koronavirus s Omicronem, alespoň prozatím, vzdal. Protože jestli něco zvedlo deficit státního rozpočtu, pak to byla válka s pandemií. Dnešní válka Ruska s Ukrajinou je proti tomu – finančně – opravdu velmi slabý čajíček.

Fialova vláda je nenápadná – a je to prý dobře. Zběsile se brání plošné pomoci, přitom 5 tisícovek pro všechny děti do osmnácti let, jejichž rodiče nedosáhnou na příjem 1 miliónu korun ročně (nejprve čistého, později pro jistotu hrubého) jim problém nečiní. Chvástá se i dvojí valorizací důchodů během roku, tu ale ze zákona uskutečnit musí. Snížila také spotřební daň o dramatickou kačku pade na pohonné hmoty, přitom já po týdnu platnosti této vládní pomoci mám na totemech čerpacích stanic v okolí svého bydliště benzín o dvě koruny dražší, než před deseti dny.

Fialova vláda je nenápadná… nedělá totiž pro lidi téhle země nic. Na druhou stranu je zase pravda, že kdo nic nedělá, nic nezkazí.

A v tom bude tenhle šílenej slepenec politických stran a hnutí, jež se do vedení naší země dostal, nepochybně excelentní.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Ďuran | úterý 7.6.2022 8:23 | karma článku: 29,68 | přečteno: 672x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Za hranice všedních dní

22.5.2024 v 16:16 | Karma: 17,05

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99