Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Dělat ve symslu snižování daní ,to není děláni pro lidi ale populistický nesmysl první kategorie.navíc kontrproduktivní a delším horizontu jrštzě víc škodlivý než nedělat s daněmi nic.

A vláda dělá to co jí čelní ekonomové radí a naštěstí zatím stupidním nápadům neustupuje.

A případnou chudobu mají řešit dávky,nbe odpouštění dph ,aby ti co najezdí nejvíc,většinově ti nejbohatší se měli ještě lépe.

Ano,pokud chcete delší a větší inflaci a poté ještě větší cenový šok,jen dál zvyšujte kupní sílu obyvatela podporujte dál ty kteří podporovat nepotřebují.

Neadresné a plošné hlouposti.

Proč proboha poříd kolem dokola lidé nechápou,že inflace je vyvolána peněžní nerovnováhou a zvyšváním této nerovnováhy se asi situace nespraví.

Ale to je marné,marné,na to průměrná volič nemá mozkovou kapacitu...

4 2
možnosti
JD

Naše vláda je dobrá! Bartoš zjednodušuje stavební zákon! Nyní bude potřeba ještě o dvě razítka více!

Babišův stavební zákon byl vyhlášen jako nejlepší zákon minulého roku. ;-);-);-)

Karma!

1 2
možnosti
Foto

Babišův stavební zákon byl vyhlášen jako nejlepší zákon minulého roku O tom rozhodl kdo ???? Pokud vím valila se na něj kritika ze všech stran. Byl to paskvil, jako všechno co Babiš a jeho tým zplodil. Stálo by to další miliardy a nic by to nezměnilo.

3 2
možnosti
JB

J92i77r38i 94B52o68r

7. 6. 2022 10:02

Vám zřejmě chybí každodenní tiskové konference a exhibice ministrů aby odpoledne popřeli to co řekli ráno.

7 2
možnosti
Foto

Vláda na pomoc nejvíce postiženým skupinám obyvatel i firmám uvolňuje ze státního rozpočtu bezmála sto miliard korun. Rozhodla například o jednorázovém příspěvku 5 000 korun za každé dítě pro domácnosti s příjmem do jednoho milionu korun ročně, zvýšila maximální výši čerpání rodičovského příspěvku o 3 000 korun na 13 000 korun, zvýšila příspěvky na bydlení a schválila příspěvek na solidární domácnost, prosadila snížení spotřební daně z nafty a benzinu. Nejvyšší částka z uvedených na novém vládním webu pro české občany se týká zvýšení důchodů v lednu a červnu, na což připadne 47 miliard korun. Zvýšení slevy na poplatníka pro letošní rok si vyžádá z rozpočtu 12 miliard korun, na jednorázovou podporu rodin s dětmi vláda počítá s deseti miliardami korun.

2 5
možnosti
JV

Vy ale melete pořád to samé co vláda a to, co autor blogu kritizuje. Zase vytahujete pastelkovné pro děti, které bude snad vyplácené až v srpnu, zase vytahujete zvýšení důchodů, které vláda ze zákona musí a byly by zvednuty i kdyby seděla v premiérském křesle cvičená opice, zase melete o té koruně padesát na paliva, což se neprojevilo vůbec ničím... Jste normální?

7 3
možnosti
KP

Není pravda, že vláda,;-( nic nedělá! Dělá pro Ukrajinu a Ukrajince, co jim na očích vidí!:-(

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi pane Potoček je to jenom dobře, že vláda dělá tolik pro Ukrajinu a Ukrajince.Naprosto s tím souhlasím . Aspoň nejsme stát při zdi srá.....

0 1
možnosti
Foto

Kdyby vláda měla k dispozici tlačítko, kterým se dá vypnout inflace, určitě by ho použila.

0 0
možnosti
JV

Já jsem přesvědčen, že ani to by nezvládla ;-D

1 1
možnosti
AT

Úsměvné. Typická ukázka demagogie a překrucování skutečnosti.

Tak alespoň pár postřehů: v kauze tzv. "neviditelnosti" vlády zřejmě reagujete na blog jiného myslitele, který nás zkoušel ze jmen ministrů. Vláda není dobrá, protože se o ní neví, ale není špatná jen proto, že se o ní neví. Že si pořídíte za své těžce vydřené peníze čím dál míň je bez debaty, otázka je, jestli se s tím dá v krátkém horizontu vůbec něco dělat. Deficit za minulé vlády ovlivnil covid, ale ne o tolik, aby to zdůvodnilo jeho obří výši. Mnohokrát dokázáno a vysvětleno. Valorizací důchodů se chvástala vláda minulá, resp. její lídr, a to tak, že téměř neustále. Současná vláda se nechvástá, jen to suše oznamuje a férově přiznává, že důvodem je vysoká inflace, nikoliv její velkorysost.

3 3
možnosti

V první řadě nereaguji na blog jiného myslitele, ale zmínil jsem příspěvek Miloše Čermáka na serveru Seznam.cz (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-dve-minuty-glosa-nenapadny-puvab-nasi-vlady-204597).

Napsal jsem - a jsem o tom přesvědčen - že covid byl výrazně větší malér, než je válka na Ukrajině.

Pokud jde o důchody, minulá vláda se valorizací důchodů (na rozdíl od té současné) nikdy nechvástala. Pokud se s něčím vytahovala, tak to byl nějaký příspěvek nad rámec této valorizace.

5 2
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 25,38
  • Průměrná čtenost 1468x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik