Je to dobrý, je to výborný, je to ještě lepší!

Ufff… ze srdce mi spadnul balvan. To když jsem si přečetl na Novinkách.cz pozitivní informace, které národu zprostředkoval premiér Fiala.

Jenomže to dobrý, výborný, natož ještě lepší vůbec není!

Fiala: Inflace se vrátí na 3 až 4 procenta, mzdy porostou o 5 až 10 procent

Po poměrně děsivém období nás čekají lepší časy: inflace se vrátí na 3 – 4 %, mzdy porostou o 5 – 10 %. Tedy si naše portmonky o 2 – 6 % pomohou.

Tedy peněženky jak koho… s konsolidačním balíčkem, který pro nás pětikoaliční vláda připravila, přijdeme díky korunkám navíc do zdravotního pojištění o nižší desetikoruny měsíčně, díky snížení DPH na potraviny si od Nového roku možná ne za jídlo připlácíme, ale platíme totéž, co jsme platili i při vysoké inflaci. A to ceny pohonných hmot klesly. Elektřina je zhruba stejně drahá, jaká byla, když jí naši mocipáni zastropovali, protože už to bylo prostě neúnosné. Žádné snížení cen se prostě nekoná. Zaskočil jsem do supermarketu a kupoval jen to zdravé. Květák 110 Kč. Nejlevnější rajčata 88 Kč. Nekoupil jsem nic… jen tak po očku jsem se rozhlédl po tom méně zdravém: akční šunka stojí za kilo bezmála dvě stovky, nejsprostší junior, který bych nekrájel ani do salátu, víc než stovku. Když jsem vařil včera omáčku (akční kýta za 120 Kč), nepotřeboval jsem poloprodukt podlít jedinou deckou vody, vepřové se v tom, co se vyvařilo, regulérně utopilo.

Co se týče růstu mezd o 5 – 10 %, s lítostí konstatuji, že mne osobně se to netýká.

Sám za sebe tak říkám, že Fialův optimismus je nádherná věc. Problém je v tom, že se nedotkne zhruba dvou třetin našich občanů – a tady mají strany pětikoalice problém. Předpokládám, že jim to ty voličské trosky, které za pár dní přijdou k eurovolbám (tam se nikdy žádný voličský boom nekonal), dají náležitě zdlabat a následně si to ODS se svými nohsledy vychutná i u voleb krajských a senátních. O volbách do Poslanecké sněmovny nehovořím – jsem bytostně přesvědčen o tom, že to pro pana premiéra dobře nedopadne.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Ďuran | středa 17.1.2024 17:58 | karma článku: 35,85 | přečteno: 965x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99