Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hledání romské elity.

Z pohledu londýňana je romská minorita v Česku, jak ji všichni dobře známe, něčím velmi neobvyklým. V Londýně je sice původní anglosaské obyvatelstvo v menšině, avšak všechny minority mají solidní materiální standard, pravda často postavený na sociálních dávkách a kšeftování načerno k tomu.

Romové v Čechách jsou, průměrně vzato, velmi chudí, chudší než gádžové. V Anglii je tomu téměř naopak – black british (černí britové), Pakistánci, Indové a další Arabové (brown people) si žijí lépe než tradiční („bílá“) průměrná britská rodina. Má to mnoho výhod: minority jsou celkově vzato integrované, (s výjimkou black british) ve velké většině pracují, jsou to poctivý, slušný lidi. Hlavně Pakistánci a Indové jsou velmi snaživí a vzdělaní lidé s dobrým vychováním a ve valné většině jsou loajání k Británii.

Možná je ópravdu nutné investovat do integrace obrovské sumy peněz, jako to udělali v Británii. Když vidiím některé Romy, jejichž inteligence, sociální dovednosti a slovní zásoba je na úrovni 4. století před kristem, nedivím se, že kradou a páchají.

Z dětství si pamatuju Roma, Mirka Makuňu, který se mnou chodil na základní školu. Byla s ním legrace, ale jednoho dne bez rozloučení zmizel s celou rodinou. Kočovníci nedají své děti „předělat“ na gadži. A pokud nedáme romským dětem intenzivní (před) školní výuku vyrostou z nich Noví Kočovníci.

Každé dítě by mělo mít PRÁVO / POVINNOST VZDĚLÁVANI po dobu 12-15 let. Povinost vynucenou, v krajním případě i násilím (odebráním), ale to sem nepatří.

Když mi bylo 10, tak mě okradla banda romských děti. Jeden klučina mi vytrhl z ruky desetikorunu, tenkrát ještě papírovou.

V 16-ti jsem se líbal v parku s dívkou, vlahý letní večer a naše bicykly opřené o strom mezitím parta „šikovných“ Romů odstrojila od tachometrů.

V 21.- ti jiná parta romských zlodějů vytáhla z mojí kapsy mojí peněženku! MOJÍ PENEZENKU!!! Klasický trik, vytvořili umělou tlačenici a hup.

Pak, ve 30.-ti ehm, jsem se seznámil s Patrikem Gáborem. Zavedl mě až k výrobcům drog, bylo to samozřejmě čistě ze studijních důvodů. Když provádíte vědecké experimenty na vlastním těle, potřebujete kvalitu. A tu najdete – díky idiotské prohibici- jedině v hlubokém podsvětí, ale to sem nepatří. Nikdy bych s drogami neobchodoval, neumím obchodovat, ale to sem také nepatří.

Patrik je vychovaný, velmi inteligentní, manuálně zručný chlapík, dobrý společník …. a když něco potřebujete, tak se vyzná. Ctí pravidlo: „Neokradeš svého bratra“ a je mi ctí, že mě za bratra považuje, protože já Patrika taky považuju za my brother.

Celý život mám protkaný špatnými zkušenostmi a Patrik je (po třiceti dlouhých letech) první dobrou expirience. I v té bídě, vyčlenění a v atmosféře velkých předsudků gádžů - EXISUJÍ slušní Romové. Je jich málo, protože, řekněme si to otevřeně, u příjímacích pohovorů funguje dodnes silný rasismus. Romové to mají těžké. Někdo by mohl říct, že si za to Romové mohou sami. Možná. Ale je velmi hloupé, primitivní a neekonomické diskriminovat někoho podle barvy pleti, nebo už podle jména. V českém privátním sektoru panuje silná opatrnost vůči Romům, to je fakt.

S Patrikem jsem prožil mnoho, pracovně i na tahu. Výbornej chlap. Slušnej člověk. Ale není, řekněme si to upřímně, elita. Žije od výplaty k výplatě jako já.

Je mi 33, evil age. A už více než půl roku pracuju pro Firmu, která podniká v telekomunikacích.

Vlastníci firmy?

Emil Bílý a Sylvie Balogová.

Romové tělem i duší. Firmu vydupali z garáže, žádné děti polomafiánských baronů. Začali z ničeho a dnes mají firmu s 80- ti zaměstnanci, v ultra=moderních prostorech, v dobré pražské čtvrti. Platí dost slušné výplaty.

Je mi velkou ctí, že jsem Emila a Sylvii poznal. Jsou mladší než já a dokázali a dokážou toho o tolik víc než já.

Romská elita existuje!

DODATEK=:> Všechna jména byla změněna. Neptal jsem se dotyčných, jestli stojí o nějakou publicitu. Nicméně všechny příběhy jsou pravdivé.

houwh

Autor: martin dobrovsky | sobota 16.10.2010 23:27 | karma článku: 17,44 | přečteno: 2540x
  • Další články autora

martin dobrovsky

mp& Nihilists

NIHILISM = Philosophical doctrine suggesting the negation of one or more putatively meaningful aspects of life. Most commonly, nihilism is presented in the form of existential nihilism which argues that life is without objective meaning, purpose, or intrinsic value.

5.11.2011 v 4:24 | Karma: 5,14 | Přečteno: 337x | Diskuse| Ostatní

martin dobrovsky

Pionýrky Mňau Mňau.

Miluju vánoční firemní večírky. Většinou se tam šokujícím způsobem odhalí temné a temnější stránky osobnostně slabších jedinců, zvláště pak dívek a mladých žen žijících osaměle, nebo v neuspokojivém partnerském vztahu. Co si budem‘ povídat, ve věkové kategorii 20 – 30 to čítá takových 70% „žeber“. Je radost pracovat v naší firmě, nutno dodat.

16.1.2011 v 14:43 | Karma: 14,65 | Přečteno: 2502x | Diskuse| Cestování

martin dobrovsky

Kdo bude uklízet chodník senátora Kubery?

Pan senátor (a primátor) Jaroslav Kubera patří mezi těch několik málo zjevů na naší politické scéničce, který stojí za pozornost. Fascinuje mne už jeho lehce rachitická postava, pro vášnivé kuřáky tabáku dosti typická. Dlouhodobě také sleduju jeho boj proti nekouřícím fašistům. Baví mne, jak jako jeden z mála z vrcholných politiků, Kubera nepodlehl nacizoidnímu fetiši posledních 20-ti let – hru na dokonalost. Kubera se za svou neřest nestydí!

19.12.2010 v 12:10 | Karma: 18,89 | Přečteno: 1608x | Diskuse| Ekonomika

martin dobrovsky

Vzpomínky na Amsterodam.

Do života (a hlavně do bytu) se mi dost přidrzle nacpala nějaká Lucie M. Nejodpornější na Lucii byl počínající alkoholismus (ve 20-ti letech!) a rozvinutá nadváha. Občas je těžší se ženy zbavit, než ji získat. A byvše tehdá 21-ti letým nezkušeným jinochem, nevěděl jsem jiné cesty než ukončit nájemní smlouvu a vydat se do nejisté ciziny: Přes Síť jsem dohodnul práci v Amsterodamu.

14.12.2010 v 23:03 | Karma: 11,87 | Přečteno: 1467x | Diskuse| Cestování

martin dobrovsky

Jaký bude rok 2011 v globální politice?

Všeobecně převládne děsivý klid před bouří. Hospodářská stagnace bude uplacenými analytiky vykládána jako konec krize a počátek nového růstu. Uvnitř západních kultur bude dále pokračovat ústup před kulturami cizími. Vše začne směřovat k rozpadu Eurozóny.

4.12.2010 v 18:28 | Karma: 13,37 | Přečteno: 1378x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2731x
[martin dobrovsky]


webpage counter