Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Šerlok Homeless

27. 1. 2011 18:06
Fascinuje mne

že se Pražák ptá, komu má vynadat za neuklizené pražské chodníky:

"poslední přemýšlím, koho mám proklínat za to, že pražské chodníky jsou v horším stavu než pražské silnice."

Kdo má pražské chodníky ve vlastnictví? Majitelé přilehlých domů? Kubera? Statutární město Teplice? Obec Dolní Lhota? Až si odpovíte na tytuto otázku, tak budete znád odpověď i na tu vaši.

Žiji v malé obci o 1200 obyvatelích, naše obec neměla na pořádání olympiády, ale úklid chodníků zajišťovala v rámci služeb svým občanům dříve, než jí to ukládal zákon. A už dříve na to byla také vybavena strojovým parkem.

0 0
možnosti
S

sasinka1

20. 12. 2010 11:28
A víte koho je u nás

ještě víc než policistů, nezaměstnaných, tak co využít spíše je?

0 0
možnosti
M

maxas

20. 12. 2010 6:21
Pomáhat a chránit

je ovšem možno vykládat různě. Mnohdy je pomáhání vyhrazeno jen pro ty, kteří "vědí co je to vděčnost" a chránit hlavně své ruce před mozoly a namožením. Obávám se, že  váše představy o uklízení sněhu jsou silně nereálné.

0 0
možnosti
M

martin5.33

19. 12. 2010 21:51
Skvělý nápad

Nádhera, takže policie bude místo dodržování pořádku uklízet chodníky...

takže se dá říci, že policista, který má čas uklízet chodníky je vlastně zbytečný a od policie může být vyhozen, stejně tak hasič.

ps - kuberův chodník si uklidí Kubera, stejně jako já si uklidím svůj a když budu mít čas, tak uklidím i ten obecní, ale mojí poviností to neí a nikdo mě za to nemůže popotahovat. Škoda, že to tak mladý člověk, jako vy, nechápe.

0 0
možnosti
R

rito

19. 12. 2010 16:39
Od čeho?

Od vajglů;-D?

0 0
možnosti
AV

Ruda Pivrnec

19. 12. 2010 15:06
Hmm...

S těmi hasiči jste to možná neuvážil. Představte si, že vám hoří barák a hasiči přijedou ne za pět, ale za patnáct minut, bo nejdříve museli někde naložit ty, co uklízeli sníh bůhvíkde. A těch deset minut navíc je sakra dlouhých... Víte, vaše poněkud pohrdavá otázka, co dělají hasiči, když zrovna nehoří, mi připomněla nechvalně známé tvrzení z minulého režimu. A sice, že kdo nemá po práci špinavé ruce, neví, co je to pořádná robota. Rv

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

19. 12. 2010 13:46
Tuhle záležitost lze celkem dobře vyřešit, ovšem

předpokládá to spolupráci občanů a magistrátu a tam chybí základní důvěra. Bohužel. Jinak si myslím, že obec by mohla např. snížením daně z nemovitosti motivovat majitele objektů sousedících s chodníky na jejich údržbě. Stejně řada lidí ty chodníky uklízí, protože zlomená noha by mohla být jejich (i já tak činím). Bohužel pražská obec se stará o zakázku na čističku a to jak vidíte teď na Ministerstvu pro živ. prostředí dá jednomu zabrat. Hlavně, aby ty peníze přišly do správných kapes. Pochopíte, že při takovém fofru jsou chodníky pod rozlišovací schopnosti našich magistrátů.

Bože, dokaž že jsi a zařiď, aby si tu nohu co nejdříve zlomil primátor. A aby ho dovezli do nemocnice, odkud lékaři odcházejí do Němec. A pak řekneme všichni sborem: děkujeme, Ježíšku.

0 0
možnosti
LM

KájaMařík

19. 12. 2010 14:02
Re: Tuhle záležitost lze celkem dobře vyřešit, ovšem

Hezký, Medvěde. To je skoro na vlastní blog, dal bych karmu.

0 0
možnosti
V

veskawesi

19. 12. 2010 13:12
to je reci

snezi, tak je vsude snih. dobry den.

taky chcete po obci, aby vam vytirala chodniky kdyz prsi?

0 0
možnosti

Dispute

19. 12. 2010 12:46
Pan Kubera argumentoval stupidně slovy, že stejně jezdíme

převážně auty, tak proč tolik uklízet chodníky. Sohlasím s autorem, že nejlepší posilovnou pro policisty a požárníky je užitečná práce, která se dá snadno nadávkovat množstvím nabíraného sněhu. Bohužel k policii šli především lidé, kteří nechtěli pracovat rukama, protože je nemají šikovné. Ale na odklízení sněhu není potřebná šikovnost hodinářů nebo nástrojařů. KarmaR^

0 0
možnosti

ajsek

19. 12. 2010 12:31
senátor Kubera zrušil nevolnictví

majitelů domů přilehlých k chodníkům; víte někdo o relevantním důvodu, proč by měl někdo, k jehož domu přiléhá chodník mít povinnost tento uklízet, zdarma a navíc s nebezpečím pokuty od obce a hrazením nákladů pro ty, kdo se zraní ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2731x
[martin dobrovsky]


webpage counter