Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tlouštíci, pupkáči, břicháči a baculáči všech zemí - spojte se!

Už se to na vás valí! Evropská unie se chystá ke křížové výpravě proti otylosti v jakékoliv formě a věku. Chce nám i to sousto otrávit, znechutit, zbyrokratizovat.

Ano, přibíráme na váze, tloustneme, tučnime, sádelnatíme, ale je to přece náš pupek, jsou to naše faldičky, naše prdelka. A co do sebe cpeme, po tom už vůbec nikomu nic není. Tuto doménu přežírání respektovali dokonce i komunisti, to bylo ještě soukromí! A najednou je to "státní" záležitost, a zřejmě tak alarmující, že i ti Angličané ztratili svoji příslovečnou ležérnost a ten "anglický" klid. Tlouštíci se hrůzně množí ve všech evropských zemích, ale nejhůř je na tom zřejmě země anglická. V posledních letech zvyšují nadbytečná kila citelně hlavně výdaje ve zdravotnictví, ve školách a jiných veřejných institucích. Nejsou to jen léky a ošetřování pacientů z otylosti! Zdravotnická zařízení musejí pořizovat speciální nábytek pro přetučnělé zadnice, větší chladící boxy pro 120kilové zemřelé, speciální ordinace v přízemí, poněvač několik otylých pacientů naráz ohrožují stabilitu budov. Postele musí unést až 250 Kilo.

K Angličanům se přidali Švédové. Jejich letecká společnost SAS varuje: letadla se obsazují podle zastaralých měřítek, ale dnes je každý pasažér o 3kilo těžší než určují deset let stará pravidla. Skandinávci budou nyní své cestující "převažovat".

Na první pohled je to k smíchu, ale už na druhý méně. Výzkumy ukazují, že jíme čím dál více, a čím dál více lidí do sebe cpe nechutné výtvory všelijakých kiosků a bufetů. Když jdete v poledních hodinách po ulicích jakéhokoliv německého města, musíte se vyhýbat davům spěchajících "obědvatelů" a jejich umaštěným kebabům, a různým vuřtům a párkům. Všude posedávají a postávají mladí i staří a z papírových kelímků loví nudle nebo se zakusují do kečapové picy. Nejí se - ono se "gábluje", hltá a takto "požírané" jídlo nemusí chutnat, hlavně, že zalepí žaludek. Nejvíce jsou tím poznamenané děti, anglický výzkum ukázal, že velká většina školních dětí neumí jíst příborem, a vůbec nezná určitá jídla a zeleniny.

Zmíněná studie zároven utěšuje všechny tlusté a vykrmené, že to jednak není jejich vina, a jednak to není v jejich silách něco na tom změnit, je to prostě prokletí dnešního rychlého života. Tak - a můžeme i nadále beztrestně a bezmyšlenkovitě do sebe cpát ty různé cukrovaté a maštěné pochutiny?

N E!!! Rozhodly státní autority a začaly to řešit "shora". Na scéně se objevili pracovníci sociální péče, uvažovaje se o drastických zákazech a nařízeních, podobně jako u kuřáků. V Anglii byl nedávno jedné matce odebrán její osmiletý syn, když se dopracoval - její péčí - k 89 kilům. Bohužel se ukázalo, že žádné veřejné propagování zdravé stravy nemůže zjemnit kulinářské zvyky v dnešní cválající společnosti. Dnešní internetová žena-muž bloumá raději v síti než stojí u sporáku. Na tom se nedá moc měnit, to může to být jen horší. Tak státní orgány uvažují o donucovacích prostředcích, jako zvýšení daní a zákaz reklamních spotů v TV pro ty "nejvýživnější" bufetové delikatesy.

Tyhle problémy s rostoucí otylostí mají mezitím všechny evropské státy, dokonce i ve Francii, která byla vždy úplně dole na žebříčku obeziky, se tloustne. Tak se do toho obula EU a plánuje do konce roku prosadit povinné označení složení potravin, a hlavně - varování před tukem a cukrem na každém potravinovém balíčku. Ještě se diskutuje o nejvhodnějším způsobu, jak by se, jednoduše a srozumitelně, měly sporné výrobky, které nás příliš důkladně zásobují kaloriemi, označit. Pro normálního člověka by byl jistě nejpraktičtější tzv."systém semaforu", podle barevného označení na balení by každý ihned poznal, kolik deka mu ty špagety nebo sýr přidají okolo pasu. Ale to už protestoval potravinářský průmysl, že by to bylo dělení na "špatné" a "dobré" potraviny, a to není dobré pro kšeft. V Německu navrhuje ministersto jen dobrovolné označení na balení, kolik cukru, tuku a kalorií výrobek obsahuje. Nevládní spotřebitelské organizace a Zelení prosazují varovný "semafor-systém"a chtějí příští týden na zasedání spolkového sněmu podat návrh, aby byl tento systém povinně zaveden.

Autor: Hanka Deutschmann | sobota 20.10.2007 19:00 | karma článku: 24,31 | přečteno: 3997x
  • Další články autora

Hanka Deutschmann

Ramadan-svátek postu nebo plných břich

Islámský Ramadan je doba zbožnosti a půstu. Celý měsíc se každý dobrý muslim musí přes den postit a zabývat se pouze nábožnými myšlenkami. Měsíc hladovění je dlouhá doba, no - ne zcela, protože Allah měl se svými ovečkami soucit a povolil jim hned při první hvězdičce zasednout k plnému stolu a dávat si do nosu. K jeho slávě. Ale svět se mění a tomu neujdou ani islámské zvyky.

24.9.2008 v 19:10 | Karma: 15,43 | Přečteno: 2159x | Diskuse| Společnost

Hanka Deutschmann

"Němcům bych moc nevěřila",

řekla osmiletá Lenka, "od těch hrozí nebezpečí", dodává. Děti diskutovaly v Magazíně Dnes (34/2008), co dělat, kdyby Česko napadli cizí okupanti. Michal,(8) má strach z Francie, Pepa se bojí anglických vojáků a Jirka jejich raket a stíhaček. Redaktorům šlo vlastně o sovětskou okupaci v roce 1968. O tom nevědělo žádné z dětí naprosto nic. Z ruských vojáků nemá strach žádné z nich. Zřejmě jsou to stále ještě "bratři", sice už ne sovětští, ale ruští.

27.8.2008 v 17:15 | Karma: 23,47 | Přečteno: 2250x | Diskuse| Společnost

Hanka Deutschmann

Buřty, cigárko a hospoda na rohu

patří jistě pro mnohé k tomu, čemu se říká pohoda. Jinak v pořádkumilovné zemi německé. Ústavní soud totiž rozhodl, že zákaz kouření v nynější formě je protiústavní a povolil kouření v malých výčepech. To není konec problémů, naopak. Tak se kouří a probírají nové problémy, právě okolo těch buřtů. Moudří sudí totiž v těch modravých obláčcích zakázali podávat tzv. "upravované" pokrmy. Jenže co je co? Upravené nebo ne, to nikdo neví. Mohou za to tři hospodští, kteří se zoufale snaží zachránit svoje podniky před kolapsem.

9.8.2008 v 16:37 | Karma: 10,80 | Přečteno: 1142x | Diskuse| Ostatní

Hanka Deutschmann

Tak se nám zrodil "muslimský holokaust".

Muslimové objevili svůj islámský holokaust. Většina islámských států sice ten historický židovský holocaust zpochybnuje a židovský stát neuznává, ale někteří muslimští politici zneužívají bez studu právě strastiplné dějiny Židů v Evropě pro své záměry. Podle anglického ministra S. Malilka jsou muslimové ohroženi "jako Židé v Evropě". Hrozné utrpení Židů se po pouhých šedesáti letech zprofanovalo. Holokaust a koncentrační tábory zdegradovaly na brakové zboží, kterým si může kdokoliv posloužit.

17.7.2008 v 17:02 | Karma: 21,52 | Přečteno: 1313x | Diskuse| Ostatní

Hanka Deutschmann

Proč z nás fotbal dělá poblázněné patrioty?

Ve městě, kde žiji, je nás dobrá čtvrtina, těch občanů neměmeckého původ, odborně - občané s migračním pozadím. Normálně je většina z nás neviditelná, jsme řádnými a poslušunými příslušníky německého státu. Teda v těch normálních, nefotbalových dobách. S prvním odpísknutí jakéhokoliv zápasu, at je to pouhé přátelské čutání nebo mistrovství světa, se vše změní. Fotbal funguje jako lakmusový papírek, který nás národnostně "zabarví" a nemilosrdně vydělí z řad tuzemců. Všichni jsou najednou ovlajkovaní, barevně oštemplovaní a zjevní.

19.6.2008 v 16:55 | Karma: 10,51 | Přečteno: 1294x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

V Magdeburgu vichr strhl skákací hrad do Labe, šest dětí se zranilo

5. května 2024  17:45

V německém Magdeburgu v neděli poryv větru strhl do Labe skákací hrad, na kterém se bavilo několik...

Ruští úředníci utíkají z Ukrajiny, nedočkali se slíbené raketové kariéry

5. května 2024  17:34

Ruští úředníci, kteří v počátcích invaze odešli na výzvu Kremlu pracovat na okupovaná území na...

Absurdita blahobytu. Miliardy porcí jídla končí v koši, nejvíc plýtváme doma

5. května 2024

Premium Přestože existují potravinové banky, kam míří neprodané jídlo ze supermarketů a řada hotelů,...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  16:58

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2613x
Studium romanistiky, bohemistiky a knihovnictví.Miluji knihy a zůstala jsem zvídavá.Slušně vedená diskuze je pro mne obohacením, mám hrůzu z fanatismu jakéhokoliv druhu.

Seznam rubrik