Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Awathorn

28. 8. 2008 14:52
osm let...

No,historická neznalost u naší mládeže je sice alarmující a politováníhodná ale to se skutečně netýká osmiletých dětí.V osmi letech žádný dějepis ve škole nemají proboha.Tentokrát jste opravdu přestřelila,pokud chcete nadávat na mezery ve znalostech historie tak si vezměte na paškál třeba ten průzkum který dělala ČT v rámci 40tého výročí mezi dospělými a osmiletým dětem dejte ještě tak 2-3 roky pokoj...

0 0
možnosti
D

duhastrecht

28. 8. 2008 15:40
Re: osm let...

Pakliže "nemají dějepis", odkud potom v 8 letech asi vědí, že Německo, GB a Francie jsou ti "zlí" a musejí se jich "bát" , že GB má stíhačky a co to ta stíhačka vůbec je:)

Ale to víš, že mají dějepis, jen jinak pojmenovaný: Za časů, kdy jsem chodil na I. stupeň ZŠ se vyučoval v rámci tzv. "vlastivědy". A to víš, že když jsem v 6. třídě  měl "poprvé" dějepis, byl jsem již řádně a důkladně poučen o tom, že pocházím z opice, že naši předkové nejdříve lovili mamuty, potom se stali husity a nakonec bolševiky a že ti zlí, kterých se musíme bát jsou usááá, to víš, že spousta látky, co jsem si na 2.stupni a i později na gymplu vyslechl, bylo jen opakování z 1.stupně.

Tak jako tehdy i dnes učí ve školách bolševické kantorky, co pochopitelně o roce 1968 dětem nic neřeknou, zato o "západních imperialistech"  je důkladně poučí už v 1.třídě, podobně jako mne. A pokud rodiče nechávají veškeré vzdělání svých dětí na škole a děti třeba ani nemají zájem o sebevzdělávání, pak mluví jako malí pionýři.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

28. 8. 2008 12:54
Mnichov 1938..

kolonie po celé planetě..atd.  Děti chápu, ale řekl bych, že víc jejich rodiče.;-D

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

28. 8. 2008 10:46
no to jsou teda závěry

milá paní, můžu se zeptat, kdy jste naposledy hovořila s nějakým osmiletým děckem? Můžu vás ujistit, že v tomhle věku budou mí strach z toho, koho viděly včera v uniformě v televizi. S tím, jestli jsou Rusáci okupanti nebo bratři (už jen tyhle 2 kategorie jsou zjednodušující, nemyslíte?), to opravdu nemá co dělat.

0 0
možnosti
H

hana.farkasova

28. 8. 2008 9:41
...

Sama jsem byla poznamenána zastaralým školským systémem a musím říct, že ještě dnes trpím mírnými nedostatky. (vše co mě chybně naučili nebo nenaučili vůbec na základní škole, jsem se v průběhu let snažila učit sama, nicméně když jste aktivní i v jiných oblastech života, jde to trochu ztěžka). A když učitelská zastaralost přetrvává ještě na střední škole, člověku nezbyde než se ptát "co se to stalo s tou starou a pověstnou vzdělaností českou"??

Jediné, co mi na Vašem článku příliš nesedí jsou ony "ruské tanky" - nepovažuji to za dobré synonymum pro ruské velikášství a touhu po rozpínání.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

28. 8. 2008 10:56
Re: ...

Škola naučí jen základ.Vyučování jde pomalu ,poněvadž slabší žáci zdržují.

Jinak to asi nejde.Je blbost se vymlouvat

na školu,člověk se musí učit sám.

0 0
možnosti
D

dedko

28. 8. 2008 9:10
Znalosti.

Za bídné znalosti a špatný přehled s orientací ve světě mohou rodiče, media

a nakonec i škola.Vždyť ani rodiče dnešních dětí  neví o roce 1968 téměř nic. Co mohou tedy předat? O vzdálenějších datech ani nemluvě. Jaká pak může být celonárodní shoda v důležitých rozhodnutích? Je to bída !

0 0
možnosti
IK

Tonda K

28. 8. 2008 13:23
Re: Znalosti.

R^ Souhlasím, rodiče ani  prarodiče s dětmi nehovoří o historii nebo jen velmi málo. Pokud by moje dospělé děti měly vědět o roku 1968 jen to, co jim řekli ve škole, byly by toho taky málo.  Je třeba  přiznat, že  snižování počtu hodin dějepisu na úkor výuky jazyků a počítačů  se musí někde projevit a je potřeba to "dohánět" doma.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

28. 8. 2008 8:53
Demokratické Německo

No a pročpak se Schroeder paktuje/paktoval/ s Rusy?Ropovod Rusko-Německo přes Balt,nikoli přes Ukrajinu,Bělorusko,Polsko.Putin posílá děcka do německé školy,za cara 40% ruských důstojníků bylo německého původu,taktéž 60% úředníku na ministerstvu zahraničí.Rusko se snaží nalákat Němce na spolupráci a Německo váhá.Když dojde ropa vznikne v Evropě osa Paříž-Berlín-Moskva,pak už jenom Berlín-Moskva.Nás si zaberou Němci a

POlsko Rusi,hranice bude opět na řece Bug.Že nebudou formální hranice?A vadí to.A my budeme pak už jen montovat kafemlýnky pro Brauna.Že jsou to nesmysly ?Však němečtí a ruští politici nejsou o nic hloupější než Ribbentrop a Molotov.;-D

0 0
možnosti
M

mammamia

28. 8. 2008 8:46
docela nechapu

proc by tak male deti mely mit rozhled o svetove politice a historii. nemate ponekud prehnane a neadekvatni naroky?

0 0
možnosti
M

marvit

28. 8. 2008 8:51
Re: docela nechapu

R^

0 0
možnosti
M

markr

28. 8. 2008 3:04
Závažné zjištění

Na rozdíl od řady komentujících to považuji za závažné zjištění. Dokumentuje to, jakým způsobem a jak tendenčně, překrouceně se tu učí dějepis a vykládá historie. Je třeba mít na paměti, že 8leté děti mají lidé těsně po třicítce, tedy ti, kteří nemají zkušenosti ani z roku 1968, tím méně z roku 1948. Článek ukazuje, že rusofilství je tu stále v oblibě, což považuji za velmi NEBEZPEČNÉ, dokonce do té míry, že se cítím být Ruskem ohrožen víc, než islámskými teroristy.

0 0
možnosti
M

mammamia

28. 8. 2008 8:45
Re: Závažné zjištění

aha, oni meli vsichni deti ve 22........zajimave zjisteni..................?Rv lide po 30 nebo 35 deti asi nemaji

0 0
možnosti

bondy_

28. 8. 2008 0:22
PANI AUTORKO?!?!? Co to tu brebtate?

Trochu nestrannosti, prosim. Tem detem je OSM let. A vzhledem k tomu, ze nase deti navstevuji stridave ceske a nemecke skoly, u me vazena autorka s vodenim za nos nepochodi. Z vlastni zkusenosti vim celkem presne, jakou predstavu o dejepisu maji mali moderni Nemcourci.

0 0
možnosti
D

důchodce

27. 8. 2008 21:46
svatá prostoto!

Proboha ženská nešťastná, o čem to tu mudrujete? O znalostech osmiletých dětí naší, či europské nedávné minulosti? Vždyť z toho se nedá vyvozovat, krom zmatených řečí malých dětí zhola nic. Snad jen útržky z jakýchsi válečných filmů, jichž jistě o prázdninách doma či na táboře viděli haldu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2613x
Studium romanistiky, bohemistiky a knihovnictví.Miluji knihy a zůstala jsem zvídavá.Slušně vedená diskuze je pro mne obohacením, mám hrůzu z fanatismu jakéhokoliv druhu.

Seznam rubrik