Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Milostná romance v San Remu

S festivalem v San Remu je to tak trochu jako s Berlusconim - nikdo ho nechce, ale všichni ho volí. Stejně tak je to i se sledovaností tohoto hudebního festivalu. Údajně nikoho nezajímá, ale všíchni se něj koukají. 

Letošní motto Tutti cantano San Remo (Všichni zpívají San Remo) se na vás valí ze všech médií už měsíc, včetně tváří jejich hlavních protagonistů. Musím říct, že na letošní slavnostní zahájení jsem byla zvědavá hned z několika důvodů.

Především proto, že hlavním konferenciérem je velmi charismatický, vtipný i noblesní Toskánec Carlo Conti. A jako jeho pomocné konferenciérky byly vybrány dvě velmi populární italské zpěvačky, obě vítězky z minulých ročníků festivalu, Arisa a Emma. Byla jsem si totiž jistá, že obě holky si se svou novou rolí poradí s přirozenou elegancí, narozdíl od polonahých a polointeligentních krasavic bez mozku z minulých ročníků. Mé očekávání mě nezklamalo.

Hlavním důvodem, proč jsem se ale letos těšila na slavnostní zahájení festivalu, bylo společné vystoupení pěvecké dvojice, která se v Itálii už stala legendou. Al Bano a Romina Power. Po 24 letech spolu opět stanuli na prknech divadla Ariston v San Remu, aby i v pokročilém věku zazpívali jejich největší hity. Pamatujete? Felicitá, Ci sará, Sempre sempre, Sharazan a mnoho dalších, které i u nás už dávno zdomácněly.

Jejich životní příběh je fascinující, krásný i smutný zároveň. Hlasově velmi nadaný Albano Carrisi a krásná Američanka Romina Power spolu tvořili přes 20 let manželský i pěvecky úspěšný pár. Přivedli na svět 4 děti, z nichž bohužel nejstarší dcera v roce 1994 zmizela za neznámých okolností a vloni, po 20 letech neuspěšného pátrání, byla oficiálně prohlášena za mrtvou. Tato tragická událost zasáhla i do jejich manželství, které bylo v roce 1999 rozvedeno. Al Bano šel pak svou cestou jako sólový zpěvák, který tak konečně mohl rozvinout své hlasové schopnosti, a které přiznejme si to, byl nucen mnoho let potlačovat, aby se přizpůsobil své pěvecky méně nadané partnerce. Na jednom z koncertů se Al Bano směle postavil po boku i takových pěveckých es jako Placido Domingo a José Carreras. Stačil se i znovu oženit, rozejít a mít další dvě děti.

Romina mnoho let nechtěla o svém bývalém manželovi ani slyšet a najednou z ničeho nic bác, vloni společný koncert a letos dojemné hostování na San Remu. Ani jejich pokročilý věk (Romina 61, Al Bano 73) nijak neovlivnil jejich pěvecký projev. A bylo to opravdu emocionální vystoupení.

Italové, pro které je láska společně s jídlem na prvním místě v životě, vytvořili v sále jiskřivou atmosféru. Jedno oko nezůstalo suché. Letmé dotyky, pohlazení, na sebe upřené pohledy obou protagonistů jenom podporovaly touhu publika po happy endu. 

A když Carlo Conti vyzval dvojici k polibku, diváci začali bouřlivě tleskat a křičet bacio bacio, čili pusu, pusu. Oba tím byli zaskočeni a skoro se červenali. Z dvojice konzervativnější Al Bano podoknul, že něco takového musí nejdřív promyslet, protože pokaždé, když v životě dal pusu nějaké ženě, narodilo se mu dítě , nicméně k nesmělému a v podstatě symbolickému polibku nakonec přecejen došlo, i když to nebylo úplně to, co divák očekával. Otevřený konec této romance podněcuje ale představivost, otvírá polemiky a vyvolává dohady. Vrátí se k sobě nebo nevrátí? Budou spolu ještě zpívat nebo nebudou? Milují se nebo nemilují? Kdo ví, jaká je čeká budoucnost. To ukáže teprve čas.

Jak už jsem v některém jiném blogu psala, mám ráda pohádky. A tohle je jedna z nich. Tak viva San Remo, které už bylo svědkem tolika milostných a pohádkových příběhů. 

 

 

Vždyť přece "Felicitá è tenersi per mano andare lontano la felicità....."

Autor: Zuzana De Rosa | pátek 13.2.2015 1:31 | karma článku: 30,12 | přečteno: 8119x
  • Další články autora

Zuzana De Rosa

Jak se (ne)hubne v Itálii

Zhubnout v Itálii? Pro mě naprosto neřešitelný problém. Já vždycky zhubnu jen v Česku. Teď zrovna jsem se vrátila a známí Italové si mě se zájmem prohlíželi a ptali se mě, jak je možné, že mě tak krátký pobyt doma změnil.

11.5.2015 v 8:12 | Karma: 30,57 | Přečteno: 4208x | Diskuse| Ostatní

Zuzana De Rosa

Velikonoce v Itálii? Plus 10 kg !!!

Prožít velikonoční svátky v Itálii znamená připravit se na to, že vaše snaha zhubnout dostane vážné trhliny a všechna kila, která jste od Vánoc pracně shodili, se vám znovu budou vysmívat z nedopnutých kalhot. Italskými Velikonocemi se totiž musíte doslova „prožrat“.

28.3.2015 v 11:27 | Karma: 26,92 | Přečteno: 4310x | Diskuse| Cestování

Zuzana De Rosa

Voňavé, křupavé a plné chuti - prasátko jménem Porchetta

Nejoblíbenější rychlé občerstvení v Itálii voní po jemném vepřovém mase, bylinkách a křupavé kůrce. Žádná placatá rozemletá kráva v housce s marmeládou ji absolutně nemůže konkurovat. Prasátko se tady jmenuje Porchetta a najdete jí napříč celou Itálií ve stáncích, na trzích, u prodejců podél cest, ale i v masnách a obyčejných obchodech.

23.3.2015 v 14:27 | Karma: 24,16 | Přečteno: 1932x | Diskuse| Cestování

Zuzana De Rosa

Omyl jménem Mozzarella

Za devatero horami a devatero řekami, v jedné malé vesnici v italské Kampánii, žil byl sýrař Pasquale. Jednoho dne se probudil do zakaboněného rána, i z postele vstal jak se říká zadkem napřed, nasnídal se a ještě celý rozcuchaný

16.3.2015 v 15:32 | Karma: 27,93 | Přečteno: 4605x | Diskuse| Cestování

Zuzana De Rosa

Můj (ne)přítel automobil

Já a automobil máme spolu takový zvláštní vztah-nevztah. Toužíme po sobě, ale nejsme příliš kompatibilní. Řízení mě v útlém mládí nikdy neoslovilo a to se mi na stará kolena vymstilo.

13.3.2015 v 13:42 | Karma: 18,23 | Přečteno: 863x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2178x
Píšu jen tak, pro radost.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy