Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

muslim všude, kam se podíváš...

Když se člověk nudí, tak dokáže napáchat nejednu nepravost. To je všeobecně známý fakt, o kterém netřeba polemizovat. Dneska jsem si trošku té dovolenkově příjemné nudy užíval i já - a věnoval jsem hodinku svého života brouzdání po této stránce veden snahou objevit nějaký zajímavý příspěvek, který by přiměl k aktivitě moje šedé buňky mozkové... 

A jak si tak pročítám všechny ty více či méně povedené nadpisy článků - nemohl jsem si nevšimnout toho obrovského množství amatérské literární produkce, které je zasvěceno tématu boje proti nebezpečnému islámu/muslimům/multikulti. Tak proč ne, každý se potřebuje nějak odreagovat od každodenního stresu - a takový pěkný hate článeček může fungovat jako výborný ventil. Přesto mi ovšem přijde, že to dotyční čeští bojovníci za evropskou kulturu trošku přehánějí. Lépe řečeno - v České kotlině mi to přijde poněkud nelogické.

Podobné k smrti vážné a rozhořčené pisatele bych zcela chápal, pokud by žili v činžáku někde v Londýně, Marseille či Mnichově jako jediná evropská partaj mezi dvaceti severoafrickými rodinkami o šesti a více členech, zdmi jejich bytů by deset hodin denně otřásaly vibrace způsobené pouštěním tuniských lidovek a jejich 13-leté dcery by při cestě do školy musely čelit debilním narážkám nadržených pubertálních Mohammadů (“Hey Puppe, guck mal rüber, ich hab hier n Monster in meiner Hose!"). Pak by to dávalo jistý smysl a dalo by se to brát jako snaha upozornit na aktuální a hlavně reálný společenský problém.

Co s tím ale u nás? Upřímně řečeno, nežiji ve zlaté kleci nějakého satelitního městečka "pouze pro úspěšné", jehož obyvatelé mají s ostatní společností skoro nulovou sociální vazbu. Naopak - jako řadový obyvatel pražského Jižního města mám myslím celkem dobrou možnost pohybovat se v prostředí, ve kterém by se  všechny ty nekalé islámské živly mohly teoreticky pohybovat. Leč islámských živlů zlotřilých i hodných je tak nějak akutní nedostatek, pokud budu vycházet ze svého okolí.

Ať se dívám, jak se dívám, tak jediného zástupce islámské civilizace jsem zde zažil na konci osmdesátých let, kdy u sousedky bydlel syrský student. A to je tak všechno. Lidi muslimského vyznání tak potkávám pouze v profesním životě, jelikož jednou z mých povinností je i komunikace se členy zahraničních zastupitelských úřadů v Praze. Ne, že by mě někteří z těchto "islámských" diplomatů nedokázali někdy naštvat, ale tohle moje naštvání nikdy nesouviselo s tím, že dotyčný attaché je muslim, který by se na mě díval jako na ateistické zvíře hodné porážky. Vždycky to souviselo s jiným rysem některých zástupců tohoto civilizačního okruhu, a to je jistá povýšenost při jednání s ostatními lidmi, kteří nestojí na stejném stupni jejich společenského žebříčku (pokud to srovnám např. s žoviálností anglosaských diplomatů či osvěžující věcností diplomatů německy mluvících zemí...). V některých případech mi tahle jejich vlastnost lezla hodně na nervy, v jiných případech byla spíše důvodem ke shovívamému pousmání.

Když to shrnu - za posledních pár let jsem potkal více muslimů, než lecjaký zdejší rozhořčený obránce tradičních hodnot křesťanského Česka uvidí za celý svůj život. Rozčarování sem tam bylo, leč nikdy jsem neměl důvodu, abych po návratu ze schůzky s panem Mohammadem/Saitem/Ertugrulem... sedl k počítači a začal tvořit článek o brzké zkáze naší země. Dost dobře tedy nechápu, proč tak někteří činí, aniž by měli jakoukoliv osobní zkušenost. Že by tím chtěli pouze poukázat na neblahý možný budoucí trend, před kterým mají obavy? Pokud ano, tak je to dle mého názoru poněkud přehnané. Naši zemi či celý středoevropský region v budoucnu čeká nejedna těžká zkouška, ale invaze muslimských nájezdníků se zeleným praporem islámu v ruce a dýkou v zubech to asi zrovna nebude. Spíše bude daleko napínavější sledovat, z čeho si budeme za třicet let platit důchody či novou korunku u zubaře...

Autor: David_Hanuska | pondělí 29.12.2014 16:47 | karma článku: 14,61 | přečteno: 2017x
  • Další články autora

David_Hanuska

Cestování se zbraněmi - trochu přemýšlení před cestou nezaškodí

Během necelých sedmi let mého působení na Ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Policejního prezidia ČR jsem odpovídal na celkem velké množství dotazů, se kterými se na nás obraceli tazatelé tuzemští i zahraniční.

27.6.2015 v 21:14 | Karma: 9,46 | Přečteno: 601x | Diskuse| Ostatní

David_Hanuska

Můžou za to oni

V poslední době mám takový divný pocit, že jsem si v průběhu svého dosavadního života stačil osvojit pár ne příliš praktických názorů, které mi celkem dosti komplikují pochopit, co se v současné české společnosti vlastně odehrává.

20.6.2015 v 12:20 | Karma: 7,10 | Přečteno: 510x | Diskuse| Ostatní

David_Hanuska

Hear me...jako balzám na špatnou náladu

Pokud vám dnešní den poněkud nevyšel, nezoufejte. Je tu několik možností, jak z toho ven. Stačí si pustit: a) korejský film b) japonský film c) tchajwanský film. Nájem vám to sice nezaplatí, ale i tak se budete cítit lépe. Fakt.

7.5.2015 v 22:17 | Karma: 4,69 | Přečteno: 145x | Diskuse| Ostatní

David_Hanuska

My Sassy Girl (Yeopgijeogin geunyeo)

On jí zachránil život před pádem do kolejiště. Ona mu zachránila život před živořením v zajetých kolejích.

23.3.2015 v 12:11 | Karma: 6,91 | Přečteno: 384x | Diskuse| Ostatní

David_Hanuska

jede, jede mašinka..

Lidé jsou různí. Co se důvodu k radosti týče. Jsou lidé nároční. Jsou lidé skromní. Někdo potřebuje ke své dobré náladě vždy něco hmatatelného, i kdyby to měly být jenom mandle v čokoládě. A někomu stačí k pocitu naprostého duševního štěstí i pouhá zpráva o chystaném průjezdu amerických vojenských vozítek.

20.3.2015 v 23:08 | Karma: 6,31 | Přečteno: 303x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc

2. května 2024

Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  12:58

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Rusové na Ukrajině použili zakázaný chlorpikrin, tvrdí USA. Kreml to odmítá

2. května 2024  12:35

Kreml ve čtvrtek označil za nepodložená tvrzení Spojených států, že ruské invazní síly použily...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 616x
jsem fešný, chytrý a v případě potřeby dokážu uvařit čaj

Seznam rubrik